ΚΚΕ: Σχετικά με τις εξελίξεις στη ΜΕΘ

ΤΕ Κεφαλονιάς – Ιθάκης

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

 

Η ΤΕ Κεφαλονιάς – Ιθάκης του ΚΚΕ με αφορμή τις εξελίξεις που δρομολογούνται για την αποψίλωση της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) του Γενικού Νομαρχιακού Νοσοκομείου Αργοστολίου (ΓΝΝΑ), με πρόσχημα την αντιμετώπιση των προβλημάτων στη ΜΕΘ του Ρίου, τονίζει τα εξής:

  1. Η αποδυνάμωση της ΜΕΘ του ΓΝΝΑ με αφαίρεση εξοπλισμού μπορεί να λύσει μόνο προσωρινά το πρόβλημα της ΜΕΘ του Ρίου, θα δημιουργήσει όμως επιπλέον προβλήματα που δεν θα μπορούν να λυθούν με μεσοβέζικες λύσεις. Το πιο επικίνδυνο που η κυβέρνηση και οι διοικήσεις της 6ης ΥΠΕ και του Νοσοκομείου Αργοστολίου είναι ότι επιχειρηματολογούν πως δεν υπάρχει ανάγκη για λειτουργία ΜΕΘ στο Νομό μας, επειδή δήθεν καλύπτει λίγα περιστατικά σε σχέση με το κόστος που θα έχει η λειτουργία της!!!! Έτσι, αφήνουν εδώ και καιρό να απαξιώνεται ο σύγχρονος και πανάκριβος εξοπλισμός της δωρεάς Βεργωτή, αφού δεν φροντίζουν να στελεχωθεί και να λειτουργήσει η μονάδα, ώστε οι ενέργειες για σταδιακή μεταφορά όλου του εξοπλισμού στο Ρίο να πέσουν σαν «ώριμο φρούτο» και «ανάγκη». Ανοίγει δρόμος και για μετακινήσεις προσωπικού προς το Ρίο ή αλλού.

  2. Το ΠΓΝΠ του Ρίου καλύπτει περιστατικά ολόκληρης της Υγειονομικής Περιφέρειας (Δυτική Ελλάδα, Πελοπόννησο, Ήπειρο και νησιά Ιονίου), λόγω της έλλειψης κλινών, της υπολειτουργίας και της υποστελέχωσης των περιφερειακών νοσοκομείων και των ΜΕΘ. Αν τα νοσοκομεία της Περιφέρειας, όπως της Κεφαλονιάς, είχαν σε λειτουργία ΜΕΘ και γενικότερα αν λειτουργούσαν καλύπτοντας τις ανάγκες, τότε δεν θα υπήρχε ο κορεσμός στη ΜΕΘ του Ρίου.

  3. Η εξέλιξη με τη ΜΕΘ είναι ένα ακόμη χτύπημα στις δομές υγείας του Νομού. Μετά τα χτυπήματα στο Μαντζαβινάτειο Νοσοκομείο, τα Κέντρα Υγείας κοκ., το ίδιο το ΓΝΝΑ τείνει να μετατραπεί σε Κέντρο Υγείας. Το κόμμα μας είχε προειδοποιήσει έγκαιρα για όλα αυτά, με αφορμή την τοποθέτηση της πολιτικής ηγεσίας (Υπουργού και Αναπληρωτή Υπουργού Υγείας) πριν δύο χρόνια, μετά την κινητοποίηση των μαζικών φορέων του Νομού στην Αθήνα για τα προβλήματα της υγείας. Οι κομμουνιστές μπήκαν μπροστά και ανέδειξαν το θέμα με διαρκείς και κλιμακούμενες παρεμβάσεις. Η ανακοίνωση της Τομεακής Επιτροπής Αχαΐας του ΚΚΕ και οι παρεμβάσεις στο Νοσοκομείο του Ρίου, δείχνουν τη συνέπεια που έχουμε σαν κόμμα για το ζήτημα. Καμία άλλη πολιτική δύναμη στην Αχαΐα δεν είχε ανάλογη τοποθέτηση.

  4. Η ΤΕ Κεφαλονιάς – Ιθάκης του ΚΚΕ καταγγέλλει πως στο έγκλημα αυτό η ΝΔ βάζει πλάτη. Δεν είναι τυχαία η τοποθέτηση του Δημάρχου Κεφαλονιάς, παρά τις αρχικές αντιδράσεις του, για δήθεν προσωρινή παροχή κάποιων κλινών. Μοιράζονται την ίδια στρατηγική, τον ίδιο «ρεαλισμό» με την κυβέρνηση. Κατά συνέπεια να μην περιμένει κανείς πως μπορεί να στηριχθεί σε αντιπολιτευόμενες δυνάμεις, πολιτικούς παράγοντες και τοπάρχες. Μόνο ο ίδιος ο λαός του Νομού με την αποφασιστική οργανωμένη και δυναμική παρουσία του μπορεί να δώσει λύση.

  5. Η πολιτική που εφαρμόζει για την Υγεία η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, αλλά και οι προηγούμενες (ΝΔ – ΠΑΣΟΚ), είναι αυτή που έχει οδηγήσει το σύνολο των νοσοκομείων σε αδυναμία λειτουργίας και παράδοσή τους στα χέρια των επιχειρηματιών. Η πολιτική που θεωρεί την Υγεία του λαού «κόστος», την ώρα που χρηματοδοτεί τους επιχειρηματικούς ομίλους στο χώρο της Υγείας. «Ανάπτυξη» στο χώρο της Υγείας σημαίνει κέρδη για τους επιχειρηματίες, φθηνούς εργαζόμενους με ελαστικές σχέσεις εργασίας, και ανεπαρκείς παροχές Υγείας.

  • Κάτω τα χέρια από τη ΜΕΘ του ΓΝΝΑ!!!

  • Κάτω τα χέρια από το ΓΝΝΑ, το Μαντζαβινάτειο, τα Κέντρα Υγείας και όλες τις δομές υγείας του Νομού!!!

  • Αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν αναβαθμισμένη υγεία που να καλύπτει όλες τις σύγχρονες λαϊκές ανάγκες.

Αργοστόλι 25 Μάη 2018
Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου του δικτυακού τόπου και των υπηρεσιών που προσφέρονται σε αυτό, χωρίς την προηγούμενη άδειά εκπροσώπου της Ιστοσελίδας (portoni.gr). Δείτε τους Όρους Χρήσεις