Ε.Α.Σ. : Επιδότηση Αιγοπρόβειου γάλακτος

Ο Ε.Α.Σ. Κεφαλληνίας & Ιθάκης τονίζει ότι, με απόφαση του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων (Υ.Α.Α.Τ.) καταβλήθηκαν πρόσφατα (Παρασκευή 18 Μαΐου) στους δικαιούχους ντόπιους Κτηνοτρόφους 9,7€ ανά ζώο η συνδεδεμένη ενίσχυση Αιγοπρόβειου κρέατος (πρώην επιδότηση γάλακτος) έτους 2017 και 192,5€ ανά επιλέξιμο ζώο για τα θηλυκά βοοειδή.

Σημειώνεται ότι δεν εφαρμόστηκε στη πράξη η ενιαία ενδεικτική τιμή των 11€ το ζώο, µε στόχο τη στήριξη της κτηνοτροφίας, καθώς σύμφωνα με το Υ.Α.Α.Τ. οι αλλαγές που έφεραν µείωση της υποχρέωσης των 120 κιλών γάλα στα 100 κιλά, αύξησε σηµαντικά των αριθµό των δηλωθέντων ζώων το 2017.

Ο Ε.Α.Σ. υπογραμμίζει ότι δεν δόθηκε επιδότηση για κάθε ζώο, αλλά μόνο για εκείνα που κάλυψαν το όριο της ετήσιας παραγωγής γάλακτος και εφόσον το γάλα που παραδόθηκε για μεταποίηση, είχε ελεγχθεί με τους προβλεπόμενους τέσσαρις ειδικούς βιοχημικούς ελέγχους. Ο συγκεκριμένος τρόπος πληρωμής της συνδεδεμένης επιδότησης, ευνοεί όλους τους Κεφαλλονίτες και Θιακούς Κτηνοτρόφους που έχουν κατεύθυνση την παραγωγή Αιγοπρόβειου γάλακτος.

Το Κέντρο Εξυπηρέτησης Αγρότη και το Τμήμα Επιδοτήσεων που λειτουργεί καθημερινά από 8:00 έως 16:00 στα ιδιόκτητα γραφεία του Ε.Α.Σ. στη παραλιακή λεωφόρο Αντώνη Τρίτση στο Αργοστόλι, παρέχουν πληροφορίες στους ενδιαφερόμενους ΘιακοΚεφαλονίτες Παραγωγούς για τις τελευταίες πληρωμές Αγροτικών Επιδοτήσεων.

Από τον Ε.Α.Σ. Κεφαλληνίας & Ιθάκης
Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου του δικτυακού τόπου και των υπηρεσιών που προσφέρονται σε αυτό, χωρίς την προηγούμενη άδειά εκπροσώπου της Ιστοσελίδας (portoni.gr). Δείτε τους Όρους Χρήσεις