Οδηγίες για την πρόληψη και την αντιμετώπιση του φυτοπαθογόνου βακτήριου Xylella fastidiosa

Οδηγίες για την πρόληψη και την αντιμετώπιση του φυτοπαθογόνου βακτήριου Xylella fastidiosa το οποίο προσβάλει μεγάλο εύρος φυτικών ειδών και μπορεί να προκαλέσει σημαντικές ζημιές στις καλλιέργειες (ελιές, εσπεριδοειδή, πυρηνόκαρπα, λοιπά οπωροφόρα δέντρα και καλλωπιστικά), εξέδωσε το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων. 

Με σύνθημα «Η παρεμπόδιση της εισαγωγής του βακτηρίου στη χώρα είναι ΕΥΘΥΝΗ ΟΛΩΝ μας» το ΥπΑΑΤ ενημερώνει του παραγωγούς σχετικά με το έντομο-εισβολέα, τα συμπτώματα που παρουσιάζουν οι καλλιέργειες όσο και για τους τρόπους αντιμετώπισής του.

Δείτε ΕΔΩ το φυλλάδιο του ΥπΑΑΤ για την Xylella fastidiosa 

γνωστοποιεί ότι έχει ήδη ξεκινήσει την παραλαβή Τιμολογίων Αγοράς Αγροτικών Προϊόντων για το έτος 2016 από τους ντόπιους Παραγωγούς του ΕΙΔΙΚΟΥ ΚΑΘΕΣΤΩΤΟΣ για την υπεύθυνη υλοποίηση όλων των σταδίων της διαδικασίας με σκοπό την έγκαιρη επιστροφή του Φ.Π.Α.

Όσοι Κεφαλλονίτες και Θιακοί Ελαιοπαραγωγοί, Αμπελουργοί, Μελισσοκόμοι, Αιγοπροβατοτρόφοι, Αγελαδοτρόφοι, Χοιροτρόφοι, Πτηνοτρόφοι, Κηπευτικοπαραγωγοί, Δενδροκαλλιεργητές και Ψαράδες είναι ενταγμένοι στο μητρώο της Δ.Ο.Υ. του ΕΙΔΙΚΟΥ ΚΑΘΕΣΤΩΣ, καλούνται να κρατήσουν φωτοτυπίες των Τιμολογίων για τη φορολογική τους δήλωση λόγω του ότι τα πρωτότυπα θα κατατεθούν από τον Ε.Α.Σ. στην Δ.Ο.Υ. Αργοστολίου ώστε να τους καταβληθούν τα χρήματα.

Για περισσότερες διευκρινήσεις οι δικαιούχοι μπορούν να προσέρχονται στο πιστοποιημένο, από το Υ.Α.Α.Τ. για την Περιφέρεια Κεφαλονιάς και Ιθάκης, Κέντρο Εξυπηρέτησης Αγροτών (Κ.Ε.Α.) που λειτουργεί καθημερινά (8:00-16:00) στο ιδιόκτητο κτιριακό συγκρότημα του Ε.Α.Σ. Λεωφόρος Αντώνη Τρίτση 1 στο Αργοστόλι.

Από τον Ε.Α.Σ. Κεφαλληνίας & Ιθάκης
Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου του δικτυακού τόπου και των υπηρεσιών που προσφέρονται σε αυτό, χωρίς την προηγούμενη άδειά εκπροσώπου της Ιστοσελίδας (portoni.gr). Δείτε τους Όρους Χρήσεις