Παράνομη ναύλωση σκάφους αναψυχής στην Ιθάκη

Απαγόρευση απόπλου για παράνομη ναύλωση, επεβλήθη απογευματινές ώρες χθες, στο Ι/Φ-Α/Ψ “ΕΜ 10” σημαίας Πολωνίας, μετά από έλεγχο που πραγματοποιήθηκε από στελέχη Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. στον λιμένα Βαθέως Ιθάκης.

Ειδικότερα, μετά τον έλεγχο των εγγράφων του σκάφους, από στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής, διαπιστώθηκε ότι μεταξύ της πλοιοκτήτριας του σκάφους και μιας εκ των τεσσάρων (04) επιβαινόντων του, είχε συναφθεί σύμβαση ολικής ναύλωσης, έναντι του ποσού των τριών χιλιάδων επτακοσίων εξήντα δύο Ζλότι Πολωνίας (3.762 PLN) για την χρονική περίοδο από 11-05-2018 έως τις 18-05-2018, με λιμένα επιβίβασης τον λιμένα Πόρου και οριστικής αποβίβασης τον λιμένα Πάτρας, χωρίς να υφίσταται η απαιτούμενη εκ του Νόμου 4256/2014 άδεια.

Από το Λιμεναρχείο Ιθάκης, στο πλαίσιο εφαρμογής του ανωτέρω Νόμου καθώς και του άρθρου 414 Π.Κ. απαγορεύτηκε ο απόπλους του “ΕΜ 10”, ενώ παράλληλα κινήθηκε η διαδικασία επιβολής των προβλεπόμενων διοικητικών και ποινικών κυρώσεων.

tornosnews.gr
Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου του δικτυακού τόπου και των υπηρεσιών που προσφέρονται σε αυτό, χωρίς την προηγούμενη άδειά εκπροσώπου της Ιστοσελίδας (portoni.gr). Δείτε τους Όρους Χρήσεις