Ε.Α.Σ.: Με αστυνομική φρουρά οι έλεγχοι του ΟΠΕΚΕΠΕ στα Νησιά μας

Καταγγέλλουμε δημόσια τόσο την Διοίκηση όσο και τον Περιφερειακό Διευθυντή Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας & Ιονίου του ΟΠΕΚΕΠΕ, για την μεθοδευμένη διαδικασία επιτόπιων ελέγχων που κάνει στις εγκαταστάσεις των ντόπιων γεωργοκτηνοτρόφων στα Νησιά μας, όλως μεροληπτικώς, χωρίς να λαμβάνει υπόψη τους όρους και τους κανονισμούς της Ευρωπαϊκής Ένωσης

ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ ΓΙΑ ΠΟΛΛΟΣΤΗ ΦΟΡΑ

ΚΑΤΑΓΓΕΛΟΥΜΕ ότι :

  1. Οι επιτόπιοι έλεγχοι στα Νησιά μας πραγματοποιούνται με τη συμμετοχή της Ελληνικής Αστυνομίας προκειμένου να διαφυλαχθούν οι ελεγκτές θυμίζοντας εποχές δικτατορίας.

  • Τι πραγματικά φοβούνται και γιατί ο ΟΠΕΚΕΠΕ ζητά την προστασία της Ελληνικής Αστυνομίας ;

  • Μήπως θεωρεί τους ντόπιους γεωργοκτηνοτρόφους ως εγκληματίες του κοινού ποινικού δικαίου ;

  1. Οι επιτόπιοι έλεγχοι του ΟΠΕΚΕΠΕ σκοπίμως πραγματοποιούνται δίχως να έχει ενημερωθεί εμπρόθεσμα ο ελεγχόμενος γεωργοκτηνοτρόφος για το χρόνο και τόπο με αποτέλεσμα ο παραγωγός να μην προσέρχεται στον έλεγχο και να δέχεται ποινές, κυρώσεις και όχι μόνο.

  1. Πως δικαιολογείται η εχθρική συμπεριφορά που έχει δημιουργηθεί μεταξύ

του ΟΠΕΚΕΠΕ και των ντόπιων γεωργοκτηνοτρόφων με αποτέλεσμα να

μην υπάρχει πεδίο συνεργασίας μεταξύ τους ;

Ο Ε.Α.Σ. Κεφαλληνίας & Ιθάκης προκειμένου να διαφυλάξει τα συμφέροντα των ντόπιων γεωργοκτηνοτρόφων έχει προσφύγει στη Εισαγγελία Οικονομικού Εγκλήματος.

Για μια ακόμη φορά καλούμε :

  • τον Υπουργό Υ.Α.Α.Τ. & πολιτικό προϊστάμενο του ΟΠΕΚΕΠΕ

  • την Βουλευτή του Νομού και

  • τον Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων να πάρουν θέση

Από τον Ε.Α.Σ. ΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΣ & ΙΘΑΚΗΣ
Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου του δικτυακού τόπου και των υπηρεσιών που προσφέρονται σε αυτό, χωρίς την προηγούμενη άδειά εκπροσώπου της Ιστοσελίδας (portoni.gr). Δείτε τους Όρους Χρήσεις