Ξέσπασε «πόλεμος» Γαλιατσάτου-Λυκούδη: Τι απαντάει ο Χ. Λυκούδης και τι έγραψε ο Θ. Γαλιατσάτος

Ξαφνικός «πόλεμος» μεταξύ του Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων Θ. Γαλιατσάτου και του πολιτευτή της ΝΔ Χ. Λυκούδη ξέσπασε αμέσως μετά τις εργασίες του Αναπτυξιακού Συνεδρίου της Ν.Δ. στην Κεφαλονιά.

Πριν λίγο λοιπόν ο Χ. Λυκούδης με ανακοίνωσή του στην προσωπική του σελίδα στο fb έγραψε τα εξής:

«Θεόδωρε Γαλιατσάτε,

Η αλαζονεία της εξουσίας οδηγεί στην απώλεια της ευγένειας και του πολιτικού πολιτισμού.

Η ειρωνεία δε, ενίοτε, είναι το τελευταίο σκαλοπάτι της πολιτικής κατάπτωσης.
Νομίζεις ότι βρήκες την ευκαιρία να διαφημίσεις έργο. Και μάλιστα έργο άλλων.

Γιατί εσύ προσωπικά γνωρίζεις την ιστορική διαδρομή του έργου της Πλατείας Αργοστολίου, του πεζόδρομου της Παναγή Βαλλιάνου και της Παραλίας Αργοστολίου.

Γνωρίζεις πως και πότε ξεκίνησαν, ποιοι άνθρωποι μόχθησαν, ξενύχτισαν και ποια εμπόδια ξεπεράστηκαν. Και γνωρίζεις τις δικές μου προσπάθειες και τη δική μου προσωπική καθοριστική συμβολή.

Δυστυχώς για σένα, στην ημερίδα της Νέας Δημοκρατίας στην Κεφαλονιά δεν ασχοληθήκαμε με την αφεντιά σου. Ασχοληθήκαμε με το Μέλλον. Με το πώς θα είναι η Κεφαλονιά και η Ιθάκη την επόμενη εικοσαετία.

Για τη στήριξη του πρωτογενούς τομέα και τη διασύνδεση των τοπικών προϊόντων στη διατροφική αλυσίδα των τουριστών.

Για την ανάπτυξη του τουρισμού σε συνδυασμό με την παραδοσιακή αρχιτεκτονική.

Για τη δημιουργία κτηνοτροφικών πάρκων και τις προωθητικές ενέργειες που απαιτούνται για την εξωστρέφεια της ντόπιας οικονομίας.

Θεόδωρε Γαλιατσάτε,

Κατανοώ το άγχος και την αγωνία σου ενόψει των επερχόμενων περιφερειακών εκλογών.

Είναι απολύτως δικαιολογημένα!

Ο Θ. ΓΑΛΙΑΤΣΑΤΟΣ

Είχε προηγηθεί ανάρτηση του Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων Θ. Γαλιατσάτου που έγραψε τα ακόλουθα:

«ο πολιτευτής της ΝΔ σε Κεφαλονιά-Ιθάκη κ. Χ. Λυκούδης μιλώντας σε ημερίδα του κόμματος στο Αργοστόλι κατηγόρησε την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων και προσωπικά τον Περιφερειάρχη για μη αξιοποίηση των πόρων του ΕΣΠΑ 2014-2020 και αμφισβήτησε την θετική παρουσία της ΠΙΝ στα νησιά.

Ειναι φανερό ότι ο κ. Χ. Λυκούδης ζεί μακριά από τα νησιά μας και γι αυτό δεν γνωρίζει τι συμβαίνει με τά έργα, πως αυτά εξελίσσονται και ποιος ειναι ο ρόλος της Περιφέρειας.

Αυτό μάλλον δεν ειναι καλό για έναν πολιτευτή που διεκδικεί να εκπροσωπήσει τα δυο νησιά στο κοινοβούλιο, αλλά ασφαλώς ειναι δικό του θέμα.
Θα ηταν όμως εύκολο να ρωτήσει και να μάθει , πριν μιλήσει έτσι και εκτεθεί.

Θα μπορούσε για παράδειγμα να ρωτήσει τον α/δήμαρχο κ. Δ. Λυκούδη ,ο οποίος με υπερηφάνεια ανακοίνωσε χθές την έναρξη υλοποίησης της ανάπλασης των οδων Ριζοσπαστών και 21ης Μάϊου και έτσι θα μάθαινε ότι το έργο χρηματοδοτείται αποκλειστικά από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων της ΠΙΝ με 1.388.000 ευρώ.
Θα μαθαινε με την ευκαιρία ότι και η όλη αναπλαση της πλατειας, της οδού Π. Βαλλιανου και της παραλίας στην γέφυρα χρηματοδοτήθηκε επίσης αποκλειστικά από το ΠΔΕ της ΠΙΝ, όπως άλλωστε επίσης και το έργο της συντήρησης του δημοτικού οδικού δικτύου με 1.000.000 ευρώ.

Αν έκανε ένα κόπο παραπάνω θα μπορούσε να ρωτήσει τον ίδιο τον δήμαρχο Κεφαλονιάς και έτσι σίγουρα θα μάθαινε ότι κρίσιμα έργα όπως το γηροκομείο Αργοστολίου, η ενεργειακή αναβάθμιση του κολυμβητηρίου που ειχε απεντάξει η φίλα προσκείμενη περιφερειακή αρχή του κ. Σπύρου και του κ. Κουρή, διασώθηκαν εκτελούνται και ολοκληρώνονται με προσπάθειες του Περιφερειάρχη.
Θα μαθαινε ακόμη για την ύδρευση Παλικής, για το Κέντρο Κοινότητας, για την επισκευή και αναβάθμιση πέντε σχολείων και για άλλα πολλά που εντάχθηκαν στο τρέχον ΕΣΠΑ με αποφάσεις του Περιφερειάρχη και της Περιφερειακής Αρχής.

Κι από τον δήμαρχο Ιθάκης θα μπορουσε να μαθει για το τι πραττει η Περιφέρεια και ο Περιφερειάρχης για την στήριξη του μικρότερου νησιού του νομού.

Δεν ήξερες κ. Χ. Λυκούδη, πολιτευτή της ΝΔ, δεν ρώταγες;»
Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου του δικτυακού τόπου και των υπηρεσιών που προσφέρονται σε αυτό, χωρίς την προηγούμενη άδειά εκπροσώπου της Ιστοσελίδας (portoni.gr). Δείτε τους Όρους Χρήσεις