Μάκης Μεταξάς: Εύγε στον νέο μας Έφορο και σε κάθε εργαζόμενο στην αρχαιολογική υπηρεσία για την αξιέπαινη προσπάθειά τους

Αγαπητές μου φίλες και φίλοι εάν διερωτάστε γιατί τόσα χρόνια η Ρωμαϊκή Βίλα της Σκάλας ήταν κλειστή και χωρίς φύλακα υπάρχει η απάντηση, Εάν διερωτάστε γιατί τόσα χρόνια στο Κάστρο του Αγίου Γεωργίου τέτοια εποχή τα χόρτα ξεπερνούσαν το μπόι μας υπάρχει απάντηση.

Εάν διερωτάστε γιατί το Μουσείο Αργοστολίου είναι ακόμη κλειστό υπάρχει απάντηση. Εάν διερωτάστε γιατί το Μουσείο της Σάμης είναι ακόμη σε αυτά τα χάλια υπάρχει απάντηση. Εάν διερωτάστε τέλος γιατί οι αναγκαίες ενέργειες για την ανάδειξη σύμφωνα με τις μελέτες του ΚΑΣ του μυκηναϊκού θολωτού τάφου των Τζαννάτων ουδέποτε έγιναν αλλά επικρατούσε τόσα χρόνια η άκρα του τάφου σιωπή υπάρχει απάντηση.

Ευτυχώς για την αρχαιολογική Υπηρεσία αλλά πρωτίστως για την πολιτισμό αυτών των νησιών φρόντισε μέσα σε ούτε τέσσερις μήνες ο νέος Έφορος αρχαιοτήτων κύριος Γρηγόρης Γρηγορακάκης που πρόσφατα ήλθε στα νησιά μας να μας δώσει την αποστομωτική απάντηση πως μπορούμε να αλλάξουμε την εικόνα μας αρκεί να το θέλουμε και να δουλέψουμε για αυτό.

Ως φαίνεται ο κύριος Γρηγορακάκης όχι μόνο θέλει αλλά κυρίως έχει τις αναγκαίες ικανότητες την δύναμη και το κουράγιο για να αλλάξει θετικά την εικόνα των νησιών μας στα θέματα που αφορούν την υπηρεσία του. Εύγε λοιπόν στον νέο μας Έφορο και σε κάθε εργαζόμενο στην αρχαιολογική υπηρεσία για την αξιέπαινη προσπάθειά τους.

Μάκης Μεταξάς
Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου του δικτυακού τόπου και των υπηρεσιών που προσφέρονται σε αυτό, χωρίς την προηγούμενη άδειά εκπροσώπου της Ιστοσελίδας (portoni.gr). Δείτε τους Όρους Χρήσεις