Έρχονται 21 νέες παιδικές χαρές στην Κεφαλονιά-Που θα κατασκευαστούν (λίστα)

Μία πολύ σημαντική είδηση μας δίνει με ανάρτησή του στην σελίδα του στο fb ο Αντιδήμαρχος Παλικής Γιώργος Κατσιβέλης. Σύμφωνα με τον Αντιδήμαρχο, η Δημοτική Αρχή πρόκειται να κατασκευάσει 21 νέες παιδικές χαρές σε όλη την επικράτεια του Δήμου τα επόμενα δύο χρόνια!

Δείτε τι έγραψε ο Γιώργος Κατσιβέλης:

21 Νέες παιδικές χαρές εκ των οποίων οι πέντε στην Παλική.
Το χρονοδιάγραμμα λέει ότι κάποιες θα είναι έτοιμες μέσα στο 2018 ενώ οι υπόλοιπες το 2019.
Για να προλάβω καλοπροαίρετες και κακοπροαίρετες απορίες ενημερώνω:
1)αξιοποιούμε το πρόγραμμα του Υπουργείου Εσωτερικών «Φιλόδημος 1» που καλύπτει τα 2/3 της δαπάνης αφού δεν είναι όλες οι δαπάνες επιλέξιμες, ο Δήμος θα βάλει περίπου 100000€.
2)η επιλογή των χώρων έχει γίνει με βάση τις αυτοψίες της Τεχν.Υπηρεσίας και την «πρόκριση» των χώρων που είναι χαρακτηρισμένοι «παιδική χαρά» και πληρούν τις αυστηρές προϋποθέσεις ασφαλείας που θετουν οι εταιρείες πιστοποίησης.
3)ό αριθμός έχει να κάνει αφενός με το ποσό που διατίθεται και αφετέρου με τις δυνατότητες υποστήριξης του συνεργείου συντήρησης κι επισκευής του Δήμου που ανά τακτά χρονικά διαστήματα πρέπει να ελέγχει και να τις συντηρεί.
4)στόχος δεν είναι ο εντυπωσιασμός αλλά η κατασκευή χώρων που τα παιδιά θα χαίρονται να είναι μέσα και να παίζουν αλλά και οι γονείς θα ξέρουν ότι τα παιδιά τους βρίσκονται σε ένα χώρο που προκρίνει την ασφάλεια των μικρών!!
Ευχή και προτροπή από μέρους μου όλοι όσοι χρησιμοποιούν τις παιδικές χαρές ας τις προστατέψουν και ας τις περιφρουρήσουν από άτομα που δεν πρέπει να είναι μέσα αλλά και από αυτούς μπορούν να είναι μέσα αλλά δεν σέβονται ούτε το χώρο ούτε τα παιδιά τους και καπνίζουν για παραδειγμα μέσα στο χώρο δίπλα τους…

ΠΟΥ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ

Σύμφωνα με πρόσφατη απόφαση του δημοτικού συμβουλίου οι 21 παιδικές χαρές θα γίνουν ως εξής:

3 στον  Ελειό-Πρόννους (Σκάλα, Αγ.Ειρήνη, Βαλεριάνο)

2 στη Σάμη (Καραβόμυλο, Πυργί-Χαράκτι)

2 στην Ερίσσο (Άσσου, Αντυπάτων)

1 στα Ομαλά (Τράφος)

4 στη Λειβαθώ (Καλλιγάτα, Περατάτα, Καραβάδο, Βλαχάτα)

5 στην  Παλική (Ληξούρι, Σμπάρα, Χαβδάτα, Αθέρας, Χαβριάτα, Δαμουλιανάτα)

4 στο Αργοστόλι (Τρωιαννάτα, Θηνιά-Ρίζα, Φάρσα, Φαρακλάτα)
Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου του δικτυακού τόπου και των υπηρεσιών που προσφέρονται σε αυτό, χωρίς την προηγούμενη άδειά εκπροσώπου της Ιστοσελίδας (portoni.gr). Δείτε τους Όρους Χρήσεις