Παπαναστασάτος για παιδικούς σταθμούς: Έδωσε εξηγήσεις η κ. Τοτόλου – Ζητάμε ένα χρόνο πιλοτικής λειτουργίας

Να δουλέψει ένα χρόνο πιλοτικά στην Κεφαλονιά, το νέο σύστημα με την υποχρεωτική διετή προσχολική εκπαίδευση ζήτησε ο Μάκης Παπαναστασάτος.

Ο πρόεδρος του ΟΚΑΠ, μιλώντας στον δημοσιογράφο Σάκη Βούτο και τον Ionian Galaxy, αποκάλυψε ότι, την Δευτέρα που μας πέρασε, επικοινώνησε μαζί του η προϊστάμενη της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Κεφαλονιάς, Αγγελική Τοτόλου και τον διαβεβαίωσε ότι, ύστερα από έρευνα που έκανε η ίδια, διαπίστωσε ότι οι κτηριακές υποδομές που υπάρχουν στην Κεφαλονιά επαρκούν για την εφαρμογή του νέου νόμου.

Παρ’ όλα αυτά, ο κ. Παπαναστασάτος δήλωσε επιφυλακτικός για το νέο σύστημα, επικαλούμενος ελλείψεις στις λοιπές υποδομές, στους εργαζόμενους αλλά και στο πρόβλημα που θα δημιουργηθεί στη βιωσιμότητα των ιδιωτικών σταθμών και γι’ αυτό ζήτησε, τουλάχιστον, την πιλοτική εφαρμογή του μέτρου για ένα τουλάχιστον χρόνο.

«Δεν μπορώ να δεχτώ παιδί που 31.12.2018 κλείνει τα τέσσερα γιατί παραβαίνω νόμο του κράτους», πρόσθεσε, σχολιάζοντας ότι η κυβέρνηση νομοθετεί μέτρα που δεν μπορούν να εφαρμοστούν.

Τέλος, αποκάλυψε ότι δεν έχει ενημερωθεί για τις λεπτομέρειες της λειτουργίας του νέου συστήματος και παρέπεμψε στην κ. Τοτόλου.

Πηγή: kefalonitikanea.gr
Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου του δικτυακού τόπου και των υπηρεσιών που προσφέρονται σε αυτό, χωρίς την προηγούμενη άδειά εκπροσώπου της Ιστοσελίδας (portoni.gr). Δείτε τους Όρους Χρήσεις