Με μαζικότητα – αποφασιστικότητα – ταξικό προσανατολισμό απαντάμε στους πλειστηριασμούς

Εργατικό Κέντρο

και ΝΤ της ΑΔΕΔΥ

Κεφαλονιάς – Ιθάκης

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Με μαζικότητα – αποφασιστικότητα – ταξικό προσανατολισμό

απαντάμε

στους πλειστηριασμούς, στο σύνολο της επίθεσης και στην τρομοκρατία!!!

Το Εργατικό Κέντρο και η ΕΓ του ΝΤ της ΑΔΕΔΥ Κεφαλονιάς – Ιθάκης καταγγέλλουν την αστυνομοκρατία και την επιχείρηση τρομοκράτησης του λαού της Κεφαλονιάς, κατ’ εντολή της κυβέρνησης, σε βάρος της κινητοποίησης που έγινε έξω από συμβολαιογραφείο στο οποίο επιχειρήθηκε να διενεργηθεί ηλεκτρονικός πλειστηριασμός. Το γεγονός έδειξε, για μια ακόμη φορά, πως η κυβέρνηση και οι εταίροι της είναι διατεθειμένοι να υλοποιήσουν μέχρι κεραίας και με κάθε τρόπο το νόμο που ψήφισαν, με τον οποίο οι κινητοποιήσεις για την υπεράσπιση της λαϊκής κατοικίας και της επαγγελματικής στέγης των αυτοαπασχολούμενων καθίστανται «ιδιώνυμο» αδίκημα που διώκεται αυτεπάγγελτα. Όσο η αντιλαϊκή πολιτική δυναμώνει θα δυναμώνει ο αυταρχισμός. Στόχος είναι να εκφοβίσουν το λαό, ώστε να μην αντιδρά στην αρπαγή των σπιτιών, των μικρομάγαζων και της περιουσίας του από τις τράπεζες, τα κοράκια, τους κεφαλαιοκράτες.

Η μαζικότητα της κινητοποίησης έδειξε αγωνιστικές διαθέσεις και αποφασιστικότητα που έφεραν αποτέλεσμα. Έτσι θα συνεχίσουμε, κι ακόμη πιο μαχητικά. Η δύναμη του δίκιου και της αλήθειας του λαϊκού αγώνα δεν θα καμφθεί. Όπως αποτράπηκε σήμερα ο πλειστηριασμός που έσπευσε να προστατεύσει η κυβέρνηση, έτσι και αύριο θα υψώσουμε τείχος αλληλεγγύης με τη φτωχολογιά. Καμία από τις δυνάμεις που «ομνύουν» στην ΕΕ, στα μνημόνια και στην ανταγωνιστικότητα, δεν πρόκειται να σταματήσουν τους αγώνες ενάντια στις αντιλαϊκές πολιτικές των σημερινών και των προηγούμενων κυβερνώντων, που τσακίζουν μισθούς, συντάξεις, επιβάλλουν άγρια φοροληστεία στους εργαζόμενους και στα φτωχά λαϊκά στρώματα και τώρα αρπάζουν τα σπίτια και το βιος του εργαζόμενου λαού, για τα κέρδη. Να για ποιους είναι η ανάπτυξη και το τέλος των μνημονίων που ευαγγελίζονται.

Το Εργατικό Κέντρο και η ΕΓ του ΝΤ της ΑΔΕΔΥ Κεφαλονιάς – Ιθάκης καλούν τους εργαζόμενους, τα φτωχά λαϊκά στρώματα να μη φοβηθούν από την κυβερνητική καταστολή, αλλά, μέσα από τα σωματεία και τους συλλόγους τους, να συμμετάσχουν πιο μαζικά στον αγώνα, παλεύοντας για:

  • Να σταματήσει η ποινικοποίηση των αγώνων και η αστυνομοκρατία. Να καταργηθεί το ιδιώνυμο.

  • Να σταματήσουν τώρα οι κατασχέσεις και οι πλειστηριασμοί εργατικών – λαϊκών κατοικιών, λαϊκών καταθέσεων, μικρομάγαζων και εργαλείων δουλειάς των αυτοαπασχολούμενων.

  • Να ψηφιστεί τώρα νόμος που θα προστατεύει την πρώτη κατοικία και την επαγγελματική στέγη κάθε εργατικής – λαϊκής οικογένειας.

Δίνουμε πρώτο επόμενο ραντεβού στον αγωνιστικό – ταξικό γιορτασμό της 1ης Μάη 10 πμ στο Εργατικό Κέντρο και βάζουμε όλες μας τις δυνάμεις για την επιτυχία των στάσεων εργασίας και της συγκέντρωσης για την υγεία στις 16 Μάη 11 πμ στο Νοσοκομείο Αργοστολίου.

Αργοστόλι 25/4/2018

Οι Διοικήσεις του ΕΚΚΙ και του ΝΤ της ΑΔΕΔΥ Κεφαλονιάς – Ιθάκης
Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου του δικτυακού τόπου και των υπηρεσιών που προσφέρονται σε αυτό, χωρίς την προηγούμενη άδειά εκπροσώπου της Ιστοσελίδας (portoni.gr). Δείτε τους Όρους Χρήσεις