Παρίσης: «Κατάντημα να λέγεσαι δήμαρχος σήμερα – Η απλή αναλογική θα φέρει ακυβερνησία» (video)

Καυστικός και επικριτικός για το νέο εκλογικό σύστημα που φέρνει η κυβέρνηση ήταν ο δήμαρχος Κεφαλονιάς, Αλέανδρος Παρίσης στην ομιλία του στο κοινό συνέδριο ΚΕΔΕ – ΕΝΠΕ που έγινε σήμερα. Ο δήμαρχος έκανε λόγο για διάλυση της αυτοδιοίκησης λόγω της έλλειψης προσωπικού και πόρων.

«Δεν υπάρχει σήμερα τοπική αυτοδιοίκηση. Το χειρότερο κατάντημα είναι να λέγεσαι σήμερα δήμαρχος», είπε ο κ. Παρίσης λόγω της μείωσης των εσόδων των δήμων.

«Κάτσαμε τώρα στην απλή αναλογική, για ποια απλή αναλογική μιλάμε; […] Η απλή αναλογική θα φέρει ακυβερνησία στους δήμους», τόνισε ο δήμαρχος και επικεντρώθηκε στην έλλειψη εσόδων αλλά και στις σημαντικές ελλείψεις προσωπικού.

«Πώς θα πάρουμε το οδικό δίκτυο και τη μεταφορά των μαθητών; Με τι προσωπικό; Έχουμε προσωπικό; Έχουμε διαλύσει. Εφόσον δεν έχουμε δυνάμεις. Τι να πάρουμε και τι να κάνουμε εφόσον δεν έχουμε δυνάμεις; Όλος ο κόσμος διαμαρτύρεται. Όλη τη μέρα στον δήμαρχο γίνονται τα παράπονα. Εζήτησα από την Αποκεντρωμένη εδώ και 2 μήνες είκοσι άτομα που θα πληρωθούν ανταποδοτικά. Πότε θα έρθουν; Θα πάει Ιούνιος μήνας και δεν θα έχω άτομα να καθαρίσω τον Δήμο».

Δείτε την ομιλία του δημάρχου

Κείμενο-σύνταξη: kefalonitikanea.gr
Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου του δικτυακού τόπου και των υπηρεσιών που προσφέρονται σε αυτό, χωρίς την προηγούμενη άδειά εκπροσώπου της Ιστοσελίδας (portoni.gr). Δείτε τους Όρους Χρήσεις