Στους πρόποδες του Αίνου, ο Συνεταιρισμός Παραγωγών Ρομπόλας φύτεψε το αμπέλι του!

Στους πρόποδες του Αίνου, ο Συνεταιρισμός Παραγωγών Ρομπόλας φύτεψε το αμπέλι του!

Δυο χιλιάδες φυτά Ρομπόλας φυτεύτηκαν απο μέλη, συγχωριανούς και φίλους του Συνεταιρισμού.

Η Ρομπόλα  παράγεται αποκλειστικά στο νησί της Κεφαλονιάς,  θεωρείται το κατ’ εξοχήν επώνυμο εξαγώγιμο προϊόν του νησιού, άμεσα συνδεδεμένο με την ιστορία και τον πολιτισμό του.Η ποικιλία ρομπόλα προτιμάει φτωχά εδάφη, χαλικώδη, ασβεστολιθικής προέλευσης κύρια στις ημιορεινές και ορεινές περιοχές του νησιού. Ξεκινάει τη βλάστηση στα τέλη του Μάρτη και ωριμάζει λίγο μετά τα μέσα Αυγούστου, μέχρι και τα μέσα Σεπτέμβρη το πολύ.

Με παραγωγή άνω των 500 τόνων ετησίως στο νησί της Κεφαλονιάς, η Ρομπόλα είναι παρούσα στην ευρωπαϊκή, την αμερικανική και γενικότερα την παγκόσμια αγορά. Η ζώνη παραγωγής εντοπίζεται στην περιοχή Ομαλών – Τρωιανάτων, ενώ φτάνει μέχρι τα όρια του ελατοδάσους του Εθνικού Δρυμού Αίνου Κεφαλονιάς.

Η Ρομπόλα Κεφαλονιάς είναι λευκό κρασί Προστατευόμενης Ονομασίας Προέλευσης

 
Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου του δικτυακού τόπου και των υπηρεσιών που προσφέρονται σε αυτό, χωρίς την προηγούμενη άδειά εκπροσώπου της Ιστοσελίδας (portoni.gr). Δείτε τους Όρους Χρήσεις