Σε «δίνη» το «Ανδρέας Κάλβος» μετά τη σημερινή απόφαση του Πρωτοδικείου Πειραιά

Κέρδισε το πρώτο δικαστήριο η KefalonianLinesαπέναντι στη ζακυνθινή εταιρία AMNEZγια τη μη τήρηση του συμβολαίου που ήθελε τη πώληση του πλοίου «Ανδρέας Κάλβος» στην Κεφαλλονίτικη εταιρία.

Με διάταξη η απόφαση του διδακτήριού του Πειραιά απαγορεύει κάθε νομική μεταβολή του πλοίου «Ανδρέας Κάλβος» και την πώληση του σε οποιοδήποτε τρίτο ενώ ταυτόχρονα με την απόφαση του δικαστηρίου δεσμεύεται ο τραπεζικός λογαριασμός της ζακυνθινής εταιρίας που είχαν κατατεθεί τα χρήματα της KefalonianLines.

Η παραπάνω απόφαση είναι στα πλαίσια των ασφαλιστικών μέτρων που κατέθεσε η kefalonianlines απέναντί στην ΑΜΝΕΖ όπως προέβλεπε το συμβόλαιο για τη μη παράδοση του πλοίου «Ανδρέας Κάλβος». Το επόμενο δικαστήριο θα γίνει στο Πειραιά την επόμενη εβδομάδα, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες η δικαστική διαμάχη για το Κάλβος όλα δείχνουν ότι θα είναι σφοδρή και χρονοβόρα.

Η kefalonianlinesεκπροσωπήθηκε από πέντε ναυτιλιακούς δικηγόρους οι οποίοι κατέδειξαν το δίκαιο και το ηθικό του αιτήματος της Κεφαλλονίτικης ακτοπλοϊκής εταιρίας.

Η παραπάνω απόφαση αποτελεί μια πρώτη νίκη της kefalonianlinesσε σχέση με την ζακυνθινή εταιρία. Η ανωτέρω απόφαση εξεδόθη στα πλαίσια αγωγής τηςKefalonianlinesγια επιστροφή χρήματων και αποζημιώσεις ύψους 7,5 εκατομμυρίων χρήματων που απαιτεί η κεφαλλονίτικη εταιρία από την ΑΜΝΕΖ για τη μη τήρηση του συμβολαίου παράδοσης του πλοίου.

ekefalonia.gr
Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου του δικτυακού τόπου και των υπηρεσιών που προσφέρονται σε αυτό, χωρίς την προηγούμενη άδειά εκπροσώπου της Ιστοσελίδας (portoni.gr). Δείτε τους Όρους Χρήσεις