Η άνοδος του Dow Jones κατά 400 μονάδες αποδεικνύει τη μεγάλη νίκη του Ντόναλντ Τραμπ

Την άνευ ανταλλάγματος υποχώρηση της Κίνας στον πρόσφατο εμπορικό πόλεμο τους με τις ΗΠΑ, μετά από τις πειστικές απειλές του Αμερικανού Προέδρου Ντόναλντ Τραμπ των προηγούμενων ημερών για επιβολή πρόσθετων δασμών σε Κινεζικά προϊόντα συνολικής αξιας 150 δισεκατομμυρίων δολαρίων, δήλωσε σήμερα δημόσια ο Κινέζος Πρόεδρος Σι Τζινπίνγκ.

Συγκεκριμένα, ο Κινέζος Πρόεδρος Σι Τζινπίνγκ πείστηκε ότι από τις δηλώσεις του Ντόναλντ Τραμπ ότι είναι άδικο αυτοκίνητα τα οποία εξάγονται από την Κίνα στις ΗΠΑ όλα αυτά τα χρόνια να έχουν δασμούς μόλις 2,5% από τις ΗΠΑ ενώ τα Αμερικανικά αυτοκίνητα τα οποία εισάγει η Κίνα να πληρώνουν δασμούς και φόρους τουλάχιστον 25% και υποσχέθηκε την σημαντική φετινή μείωση τους!

Μεταξύ των άλλων ο Κινέζος Πρόεδρος υποσχέθηκε την μείωση κι άλλων Κινέζικων δασμών και σε άλλα εμπορικά προϊόντα εισαγής στην Κίνα για να ενθαρρύνει τις εισαγωγές εκεί, την πρόσβαση ξένων στον χρηματοπιστωτικό τομέα της καθώς και την απελευθέρωση στις απαγορεύσεις στην ξένη ιδιοκτησία στην Κινεζική αυτοκινητοβιομηχανία καθώς και στις αεροδιαστημικές και πλοίοκατασκευαστικές βιομηχανίες της!

Υποσχέθηκε ακόμα ο Κινέζος Πρόεδρος Σι Τζινπίνγκ την αυστηρότερη προστασία των ξένων πνευματικών δικαιωμάτων εντός της Κίνας, για την οποία είχε λάβει αυστηρή κριτική από τον Αμερικανό Πρόεδρο Ντόναλντ Νταμπ τις προηγούμενες ημέρες, φτάνοντας στο σημείο να δηλώσει ακόμα ότι η Κίνα δεν επιδιώκει να έχει εμπορικό… πλεόνασμα!

Άμεση συνέπεια των νέων συμφιλιωτικών δηλώσεων του Κινέζου Προέδρου με τον διαφαινόμενο στο μέλλον τερματισμό του πρόσφατου εμπορικού πολέμου ανάμεσα τις ΗΠΑ με την Κίνα είναι μια νέα ιστορική εμπορική, οικονομική και πολιτική νίκη του Αμερικανού Προέδρου Ντόναλντ Νταμπ, η οποία ήδη οδήγει τις μετοχές του Dow Jones σε πολύ σημαντική άνοδο αυτήν την ώρα κατά 402,08 μονάδες ή 1,68% ενώ χτες το βράδυ, πριν τις νέες δηλώσεις του Κινέζου Προέδρου, τα futures του Dow Jones βρίσκονταν σε πτώση προβλέποντας πιο απαισιόδοξα σενάρια στον εμπορικό πόλεμο ΗΠΑ και Κίνας! Τα χειρότερα φαίνονται τώρα πίσω μας!

Τα καλύτερα, αν και με κάποια ακόμα εμπόδια, έρχονται στο νέο λαμπρό μέλλον στις διεθνείς οικονομίες του πλανήτη μας!

Σπύρος Καγκάδης
Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου του δικτυακού τόπου και των υπηρεσιών που προσφέρονται σε αυτό, χωρίς την προηγούμενη άδειά εκπροσώπου της Ιστοσελίδας (portoni.gr). Δείτε τους Όρους Χρήσεις