Με επιτυχία αναβίωσε το έθιμο του “Σπασίματος της Στάμνας”-Πλήθος κόσμου στην Α’ Ανάσταση

Με επιτυχία και μεγάλη συμμετοχή κόσμου ντόπιων αλλά και επισκεπτών αναβίωσε και φέτος το έθιμο του “Σπασίματος της Στάμνας” αμέσως μετά την πρώτη Ανάσταση έξω από τον Άγιο Σπυρίδωνα και στη συνέχεια στην πλατεία Καμπάνας.

Η Φιλαρμονική της ΚΕΔΗΚΕ Διονύσιος Λαυράγκας με μαέστρο τον Βασίλη Περλικίδη παιάνιζε χαρμόσυνα ενώ το Λύκειο Ελληνίδων μοίρασε και φέτος πολλές λαμπάδες που είχαν ετοιμάσει οι κυρίες του Λυκείου.

Στη συνέχεια με οδηγό την Φιλαρμονική και το Λύκειο Ελληνίδων φθάσαμε στην πλατεία Καμπάνας όπου όπου έσπασαν ξανά πολλές στάμνες για να ξορκίσουν το κακό και να καλοσωρίσουν την Ανάσταση του Χρηστού.

Αμέσως μετά την ολοκλήρωση του εθίμου ακολούθησε πλούσιο καλλιτεχνικό πρόγραμμα με την Ανδρική Χορωδία της ΚΕΔΗΚΕ, με μαέστρο τον Άγγελο Μουρελάτο να αφιερώνουν στον κόσμο Κεφαλονίτικες καντάδες.

Το υπέροχο πρόγραμμα ολοκληρώθηκε με το Λύκειο Ελληνίδων να παρουσιάζει παραδοσιακούς χορούς της Κεφαλονιάς.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία του ο Αντιπεριφερειάρχης Παναγής Δρακουλόγκωνας, ο Δήμαρχος Αλέξανδρος Παρίσης, ο Αντιδήμαρχος Τουρισμού, Βαγγέλης Κεκάτος, ο Αντιδήμαρχος Λειβαθούς, Ηλίας Κουρκουμέλης, ο Πρόεδρος της ΚΕΔΗΚΕ, Άγγελος Κωνσταντάκης.

 
Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου του δικτυακού τόπου και των υπηρεσιών που προσφέρονται σε αυτό, χωρίς την προηγούμενη άδειά εκπροσώπου της Ιστοσελίδας (portoni.gr). Δείτε τους Όρους Χρήσεις