ΝΤ ΑΔΕΔΥ: Όχι στις σκοπιμότητες και την εφαρμογή της τιμωρητικής αξιολόγησης

Νομαρχιακό Τμήμα (ΝΤ) Κεφαλονιάς Ιθάκης

της ΑΔΕΔΥ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΣΚΟΠΙΜΟΤΗΤΕΣ

ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΗΣ ΤΙΜΩΡΗΤΙΚΗΣ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ

ΑΠΟ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΑΡΧΗ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ

Η ΕΓ του ΝΤ Κεφαλονιάς και Ιθάκης της ΑΔΕΔΥ προσυπογράφει την καταγγελία της Ομοσπονδίας Συλλόγων Υπαλλήλων Αιρετών Περιφερειών Ελλάδας (ΟΣΥΑΠΕ) και με τη σειρά του διαμαρτύρεται για το γεγονός ότι η Περιφερειακή Αρχή Ιονίων Νήσων (ΣΥΡΙΖΑ – ΛΑΕ) προχωράει στο δρόμο των σκοπιμοτήτων και της εφαρμογής της «τιμωρητικής αξιολόγησης».

Συγκεκριμένα, με πρόσφατη απόφαση των Υπουργών Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, μετά από έγγραφο αίτημα της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων προκηρύχθηκαν οι θέσεις των προϊσταμένων των 4 Γενικών Διευθύνσεων, θέτοντας ως κώλυμα υποψηφιότητας την μη συμμετοχή στις διαδικασίες της αξιολόγησης. Δεν πτοούνται ούτε από την κατακραυγή των εργαζομένων απέναντι στην τιμωρητική τροπολογία που ψήφισαν μαζί ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ, ούτε από την απόφαση του Διοικητικού Εφετείου Ιωαννίνων, που έκρινε ότι η «μη εκπλήρωση του καθήκοντος αξιολόγησης των υπαλλήλων κατ’ενάσκηση του δικαιώματός τους σε απεργία δεν μπορεί να οδηγήσει σε αποκλεισμό τους από την προκηρυχθείσα διαδικασία συμμετοχής και επιλογής θέσεων οποιουδήποτε επιπέδου ευθύνης».

Αποκαλύπτεται και με αυτόν τον τρόπο ότι η υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης παρά τα «μεγάλα λόγια», στο τραπέζι του διαλόγου με την πλειοψηφία της ΑΔΕΔΥ, συνεχίζει να χρησιμοποιεί την επίμαχη τροπολογία ως το «μαστίγιο», για να διατηρήσει όλο το αντιδραστικό νομοθετικό πλαίσιο, την ουσία και το αντιλαϊκό περιεχόμενο της «αξιολόγησης» στο Δημόσιο.

Αξίζει, επίσης, να αναφέρουμε ότι με την συγκεκριμένη προκήρυξη περιορίζεται, ταυτόχρονα και εντελώς αυθαίρετα, το δικαίωμα συμμετοχής για την Γενική Διεύθυνση Διοίκησης, Οικονομικών και Πληροφορικής μόνο σε όσους ανήκουν στην ΠΕ κατηγορία.

Σ΄ αυτές τις απαράδεκτες ενέργειες κυβέρνησης και Περιφερειαρχών οι εργαζόμενοι και τα σωματεία μας θα απαντήσουμε με τον συλλογικό μας αγώνα συνεχίζοντας με «απεργία – αποχή από κάθε διαδικασία αξιολόγησης σε όλα τα επίπεδα» και για το 2018. Ξεσκεπάζουμε τις στοχεύσεις τους, παλεύουμε για ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής.

Αργοστόλι 6/4/2018

Ο Πρόεδρος

Η Γραμματέας

Διονύσης Γεωργόπουλος

Σοφία Μισαηλίδου
Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου του δικτυακού τόπου και των υπηρεσιών που προσφέρονται σε αυτό, χωρίς την προηγούμενη άδειά εκπροσώπου της Ιστοσελίδας (portoni.gr). Δείτε τους Όρους Χρήσεις