Παρίσης: Δεν παραχωρούμε τον χώρο για την επισκευή του 2ου Γυμνασίου Αργοστολίου

Σε συνάντηση αυτήν την στιγμή στο γραφείο του δημάρχου Κεφαλονιάς, Αλέξανδρου Παρίση, με εκπροσώπους συλλόγων γονέων, του Συντονιστικού των μαθητών, 15μελών, της ΕΛΜΕΚΙ και άλλων φορέων, τίθεται στο τραπέζι της συζήτησης η επισκευή του σεισμόπληκτου σχολικού συγκροτήματος που στεγαζόταν το  2ο Γυμνάσιο Αργοστολίου.
Ο δήμαρχος της Κεφαλονιάς ξεκαθάρισε μόλις ότι ο δήμος δεν προτίθεται να παραχωρήσει τον χώρο για την επισκευή και χρήση του ως σχολείου, ούτε θα προχωρήσει με ενέργειές του προς το υπουργείο Υποδομών  γι΄αυτό τον σκοπό, πρότεινε όμως ζητάει συγκεκριμένη δημοτική ιδιοκτησία να επισκευαστεί και αξιοποιηθεί για άλλους σκοπούς, όπως η κάλυψη των στεγαστικών αναγκών της Κοργιαλενείου Βιβλιοθήκης ή υπηρεσιών του δήμου.

Πρότεινε, παράλληλα, το 2ο Γυμνάσιο να μετεγκατασταθεί στο Ξενία, με την προϋπόθεση, φυσικά, να παραχωρηθεί από το ΤΑΙΠΕΔ που ανήκει  και να κατασκευαστεί εκεί σχολικό συγκρότημα που θα στεγάσει γυμνάσια και λύκεια με προβλήματα από τους σεισμούς. 

Σύμφωνα με τον ίδιο τον δήμαρχο Κεφαλονιάς, η επισκευή του 2ου Γυμνασίου Αργοστολίου δεν μπορεί να προχωρήσει κι αυτό γιατί στερείται νόμιμης άδειας οικοδομής, ενώ δεν έχει εγγραφεί και στο Κτηματολόγιο, όπως επίσης στερείται και άλλων διαδικαστικών προϋποθέσεων.

Η συνάντηση μόλις ολοκληρώθηκε.

Σύνταξη-ΕπιμέλειαΑπαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου του δικτυακού τόπου και των υπηρεσιών που προσφέρονται σε αυτό, χωρίς την προηγούμενη άδειά εκπροσώπου της Ιστοσελίδας (portoni.gr). Δείτε τους Όρους Χρήσεις