Στην Κέρκυρα το 12ο Πανελλήνιο Συμπόσιο Ωκεανογραφίας και Αλιείας

Συνάντηση με εκπροσώπους της Οργανωτικής Επιτροπής του 12ου Πανελλήνιου Συμποσίου Ωκεανογραφίας και Αλιείας είχε ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων

Τον Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων Θεόδωρο Γαλιατσάτο επισκέφθηκαν σήμερα το πρωί στο γραφείο του, στις Αλυκές Ποταμού, εκπρόσωποι της Οργανωτικής Επιτροπής του 12ου Πανελλήνιου Συμποσίου Ωκεανογραφίας και Αλιείας, παρουσία του Αντιπεριφερειάρχη Ενέργειας και Περιβάλλοντος Διονύσιου Τσούκα.

Το 12ο Πανελλήνιο Συμπόσιο Ωκεανογραφίας και Αλιείας συνδιοργανώνεται από την Πανελλήνια Ένωση Εργαζομένων του ΕΛΚΕΘΕ και την Ένωση Ερευνητών του ΕΛΚΕΘΕ σε συνεργασία με το Τμήμα Πληροφορικής του Ιονίου Πανεπιστημίου υπό την αιγίδα του Ελληνικού Κέντρου Θαλάσσιων Ερευνών, του Δήμου Κέρκυρας και της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων.

Στο πλαίσιο της διοργάνωσης του Συμποσίου, το οποίο στα 36 χρόνια ιστορίας του (διοργανώνεται κάθε τρία χρόνια) πραγματοποιείται για πρώτη φορά στην περιοχή μας, η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων θα έχει ενεργό ρόλο με τη διοργάνωση ημερίδας σε ζητήματα που την αφορούν και σχετίζονται με την αειφόρο ανάπτυξη της περιοχής.

Στη συνάντηση ο κ.Γαλιατσάτος ενημέρωσε τα μέλη της οργανωτικής επιτροπής για τους τομείς, όπου ήδη δραστηριοποιείται η Περιφέρεια και σχετίζονται με τους φυσικούς πόρους, την ενέργεια, το περιβάλλον, τη θαλάσσια χωροταξία, ενώ αναφέρθηκε και στο ζήτημα των «επιτηδευμένων» ναυαγίων με τοξικά φορτία και ραδιενεργά υλικά, τα οποία ευνοούνται ειδικά στη θαλάσσια περιοχή του νότιου Ιονίου, λόγω του μεγάλου και απότομου βάθους που το χαρακτηρίζει.

Το Συμπόσιο

Σημειώνεται ότι το συμπόσιο θα πραγματοποιηθεί με τη συμμετοχή 300 περίπου επιστημόνων στις εγκαταστάσεις του Ιονίου Πανεπιστημίου στην πόλη της Κέρκυρας από την Τετάρτη 31 Μαΐου έως την Κυριακή 3 Ιουνίου 2018. Μερικά από τα θέματα που θα συζητηθούν στο συμπόσιο, μεταξύ άλλων, είναι η Φυσική και Χημική Ωκεανογραφία, η θαλάσσια βιοποικιλότητα και οικολογική λειτουργία, η εφαρμογή των ευρωπαϊκών θαλάσσιων πολιτικών, τα επιφανειακά και υπόγεια εσωτερικά ύδατα κ.α. 
Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου του δικτυακού τόπου και των υπηρεσιών που προσφέρονται σε αυτό, χωρίς την προηγούμενη άδειά εκπροσώπου της Ιστοσελίδας (portoni.gr). Δείτε τους Όρους Χρήσεις