Συνεδριάζει εκτάκτως το Δημοτικό Συμβούλιο για το ΤΕΙ το Σάββατο 31 Μαρτίου

Μετά την έωλη και απαράδεκτη απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Ιονίων Νήσων σχετικά με τα εν λειτουργία τμήματα του ΤΕΙ Ιονίων Νήσων της 17ης Μαρτίου 2018 σε συνδυασμό:

  1. με την πεισματική άρνηση επί τρίμηνο του υπουργού Παιδείας να δεχθεί και να συζητήσει το θέμα των τμημάτων ΤΕΙ της Κεφαλλονιάς με τον Δήμαρχο και την ορισμένη  από το Δημοτικό συμβούλιο επιτροπή
  2. και την δήλωση του κ Πρωθυπουργό περί απορροφήσεως του ΤΕΙ Ιονίων Νήσων από το Πανεπιστήμιο Ιονίου η οποία έγινε στην Κέρκυρα κατά την διάρκεια του περιφερειακού αναπτυξιακού συνέδριου την 17/03/2018.

Η επιτροπή η οποία είχε οριστεί από το Δημοτικό Συμβούλιο συνεδρίασε την Δευτέρα 26 Μαρτίου και εξέτασε διεξοδικά την κατάσταση όπως διαμορφώνεται μετά και την τελευταία ανακοίνωση του Περιφερειακού Συμβουλίου Ιονίων Νήσων.

Κοινή πεποίθηση όλων υπήρξε ότι όλες οι ανωτέρω δηλώσεις και παραλείψεις  κατατείνουν στο οριστικό κλείσιμο των τμημάτων του ΤΕΙ στην Κεφαλλονιά.

Κατόπιν τούτου η επιτροπή, με ομόφωνη απόφασή,  εζήτησε την έκτακτη σύγκληση του Δημοτικού Συμβουλίου το Σάββατο 31η Μαρτίου 2018 για το θέμα και καλεί την Βουλευτή κ Α Θεοπεφτάτου,  τον  Περιφερειάρχη κ Θ.  Γαλιατσάτο, τον Αντιπεριφερειάρχη κ Π. Δρακουλόγκωνα,  τους κκ περιφερειακούς συμβούλους,  τους εκπροσώπους των κομμάτων, την εκπαιδευτική κοινότητα, τους επαγγελματικούς και κοινωνικούς φορείς να παραστούν και να καταθέσουν τις προτάσεις τους με στόχο την χάραξη κοινής πορείας δράσης στο θέμα.

Αργοστόλι 27 Μαρτίου 2018

  1. Αλέξανδρος Παρίσης           Δήμαρχος Κεφαλλονιάς
  2. Γιώργος Κατσιβέλης       Α/Δ ΔΕ Παλικής
  3. Διονύσιος Αραβαντινός      Δημοτικός Σύμβουλος
  4. Γεράσιμος Δημητράτος      Δημοτικός Σύμβουλος
  5. Ηλίας Παρίσης            Δημοτικός Σύμβουλος
  6. Βασίλης Ρουχωτάς         Δημοτικός ΣύμβουλοςΑπαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου του δικτυακού τόπου και των υπηρεσιών που προσφέρονται σε αυτό, χωρίς την προηγούμενη άδειά εκπροσώπου της Ιστοσελίδας (portoni.gr). Δείτε τους Όρους Χρήσεις