Λαμπρός Εσπερινός στα Φαρακλατα στην Ευαγγελίστρα -Πλήθος κοσμου, βεγγαλικά και πατριωτικό κήρυγμα από τον π. Παΐσιο

Γράφει η Γιάννα Κουλουμπή

Πραγματικά λαμπρός ήταν ο αποψινός Μέγας Εσπερινός στον ιερό ναό Ευαγγελιστρίας στο όμορφο χωριό των Φαρακλάτων, με τονς πιστούς κάθε ηλικίας να κατακλύζουν το ναό και το εκκλησιαστικό τμήμα της κεφαλλονίτικης χορωδίας να συμπληρώνει την κατανυκτική ατμόσφαιρα.

Στον Εσπερινό προεξήρχε ο Αρχιμανδρίτης π. Παΐσιος, με τον εφημέριο του ναού, π. Βασίλειο και αρκετούς ακομή ιερείς του νησιού, ενώ πολυάριθμες ήταν οι αρτοκλασίες και φέτος, φανερώνοντας τη μεγάλη αγάπη των πιστών για το ναό τους.

Το θείο λογο κήρυξε ο Αρχιμανδρίτης π. Παΐσιος, μιλώντας για τη διπλή γιορτή των Ελλήνων και τη συμβολή της Παναγίας μας στον αγώνα των προγόνων μας για ανεξαρτησία. “Μας καλει η Παναγίας μας, μας καλούν οι προγόνοι μας που έδωσαν το αίμα τους για να είμαστε εμείς ελεύθεροοι. Ας γονατίσει η ψυχή μας μπροστά στο εικόνισμα της Παναγίας μας και να την παρακαλέσουμε να σκεπάσει αυτό το Έθνος όπως το έκανε πάντα”, είπε με νόημα ο π. Παΐσιος και ολοκλήρωσε καλώντας όλους “ας μιλήσουμε στα παιδιά μας αληθινά, ας γίνουν τα σπίτια μας κρυφό σχολείο ξανά, το έχουμε ανάγκη..”.

Μετά το πέρας του Εσπερινού, ακολούθησε τραπέζι στον ξενώνα της Εκκλησίας με νηστίσμα εδέσματα για όλους. Το “παρών” έδωσαν, ανάμεσα σε άλλους, ο Δήμαρχος Κεφαλλονιάς, κ. Αλέξανδρος Παρίσης, ο Πρόεδρος της ΚΕΔΗΚΕ, κ. Άγγελος Κωνσταντάκης, ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ, κ. Νίκος Ανουσάκης, ο Πρόεδρος της ΕΔΑΚΙ, κ. Διονύσης Κοκόσης, ο Διεθυντής της ΕΔΑΚΙ, κ. Παναγής Βανδώρος, ο Πρόεδρος του ΟΚΑΠ, κ. Γεράσιμος Παναστασάτος και ο Πρόεδρος των Αστυνομικών Υπαλλήλων, κ. Κώστας Γρηγορόπουλος.

Τέλος, ανοιχτό για όποιον ήθελε να το επισκεφθεί ήταν το Μουσείο Ηλεκτρισμού δίπλα από τον ιερό ναό (συναδελφικός ηλεκτρικός σταθμός Φαρακλάτων), με τον κ. Μπάμπη Μακρή να εξηγεί στους επισκέπτες όλες τις απορίες τους. Τον χώρο επισκέφθηκε και ο Δήμαρχος, επαινώντας τον κ. Μακρή για την προσφορά του. Όπως μάθαμε, την Δευτερα στις 12:00 θα του απονεμηθεί και τιμητική πλακέτα από τον κ. Παρίση στο Δημαρχείο.

Αξίζει: Τα εύσημα οφείλουμε να δώσουμε στον κ. Άγγελο Κωνσταντάκη καθώς και στον πρόεδρο της Δημ. Κοινότητας Φαρακλάτων κ. Τάκη Παπαναστασάτο για την άψογη διοργάνωση, αλλά και στους επιτρόπους της εκκλησίας που δεν έπαψαν στιγμή να εργάζονται.

Χρόνια πολλά σε όλους με υγεία!

 ekefalonia.grΑπαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου του δικτυακού τόπου και των υπηρεσιών που προσφέρονται σε αυτό, χωρίς την προηγούμενη άδειά εκπροσώπου της Ιστοσελίδας (portoni.gr). Δείτε τους Όρους Χρήσεις