Η ΝΔ «εξοπλίζεται» οργανωτικά και πολιτικά εν όψει εκλογών

Γράφει ο Ανδρέας Κωνσταντάτος

Σε διαδικασία απόδρασης από την εξουσία έχει εισέλθει η κυβέρνηση, η οποία αδυνατεί να βγει από τον κύκλο των προβλημάτων, που προκαλούν τα εθνικά θέματα στο εσωτερικό της, αλλά και η πορεία της οικονομίας που είναι κατώτερη των προσδοκιών των ξένων, καθώς και της ίδιας.

Με το σκάνδαλο Novartis να εξαντλεί τη δυναμική του και με τους δυο στρατιωτικούς μας ακόμα φυλακισμένους στην Τουρκία, ο προβληματισμός στο Μέγαρο Μαξίμου αφορά ολοένα και περισσότερο στο χρόνο των εκλογών. Και οι πληροφορίες από στελέχη του κυβερνώντος κόμματος, αλλά και της  αξιωματικής αντιπολίτευσης συγκλίνουν στην άποψη  πως μετά τον Μάιο εκλογές μπορεί να γίνουν ανά πάσα στιγμή.

Στην Πειραιώς ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης εκτιμά πως ο χρόνος έως τα «μπάνια του λαού» είναι πολύτιμος για την ανανέωση του κόμματος, για την εξειδίκευση του προγράμματος και την ενημέρωση των πολιτών, ώστε θεωρητικά αλλά και πρακτικά η ΝΔ να είναι  έτοιμη για τις εκλογές.

Στα πλαίσια αυτά θα πραγματοποιηθούν εσωκομματικές εκλογές στις 13 Μαΐου για την ανάδειξη νέων πρόεδρων των ΝΟΔΕ, που εκτιμούν στην Πειραιώς πως θα αφυπνίσουν και θα κινητοποιήσουν τις τοπικές κοινωνίες και θα λειτουργήσουν συσπειρωτικά για τη ΝΔ. Τους επόμενους μήνες θα ακολουθήσει και το εκλογικό συνέδριο του κόμματος με την ανάδειξη νέας πολιτικής επιτροπής και νέου γραμματέα.

Πέρα από την οργανωτική αναδιάταξη του κόμματος, πρωτίστως ενδιαφέρει τον Κυριάκο Μητσοτάκη η επαφή του με τους πολίτες και γι’ αυτό θα συνεχίσει με αυξανόμενο ρυθμό τις επισκέψεις του στην Περιφέρεια, μια δράση που θεωρείται επιτυχημένη και αποτελεσματική, καθώς «ακούει» από πρώτο χέρι τα προβλήματα των πολιτών.

Η κατάσταση της οικονομίας, οι φόροι, η ανεργία, τα νοσοκομεία και η Παιδεία, τα προβλήματα της καθημερινότητας και- τελευταία- η επιθετικότητα της Τουρκίας και τα Σκόπια είναι τα θέματα που βάζουν οι πολίτες στο τραπέζι και ο κ. Μητσοτάκης θέλει η ΝΔ να απαντά σ’ αυτά καθαρά και κατανοητά.

«Η επικοινωνία των θέσεων του κόμματος, η άμεση επαφή με τους πολίτες όχι μόνο του ίδιου αλλά όλων των στελεχών, οι προσεγμένες και στοχευμένες δεσμεύσεις, η σοβαρότητα με την οποία αντιμετωπίζει η ΝΔ τα εθνικά ζητήματα και η αισιοδοξία που μεταδίδει ότι οι προσεχείς εκλογές θα αποτελέσουν μια μοναδική ευκαιρία για την  επανεκκίνηση της χώρας αποτελούν στοιχεία της πολιτικής μας αυτή την περίοδο», σημειώνει στέλεχος της Πειραιώς, και προσθέτει ότι τη ΝΔ πρωτίστως την ενδιαφέρει να περάσει τις απόψεις της στους πολίτες , όμως αυτό  δεν σημαίνει πως δεν θα ασκεί κριτική και δεν θα απαντά στις λάσπες της κυβέρνησης.

Στη ΝΔ εκτιμούν πως ο Αλέξης Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ, καθώς διαβλέπουν πως δεν μπορούν να συνεχίσουν έως την άνοιξη του 2019, ώστε να κάνουν διπλές ή ακόμα και τριπλές εκλογές- με τη μεταφορά των τοπικών και περιφερειακών εκλογών την άνοιξη- και να θολώσουν  τη θέληση των πολιτών με πολλαπλές κάλπες και επιλογές θα οξύνουν  το πολιτικό κλίμα και θα δημιουργήσουν «πολεμική ατμόσφαιρα».  

Στην Πειραιώς λένε πως είναι έτοιμοι να αντιμετωπίσουν μια εντεινόμενη σκανδαλολογία, καθώς η κυβέρνηση αδυνατεί ολοένα και περισσότερο να στηρίξει το αφήγημα της καθαρής εξόδου. Και δεν φθίνει μόνο η προοπτική της καθαρής εξόδου, αλλά και της εκτίναξης της ανάπτυξης, της ρύθμισης του χρέους , ενώ η πολιτική των κοινωνικών  παροχών και των μερισμάτων αναμένεται να… εξατμιστεί μόλις μειωθεί το αφορολόγητο και καταργηθεί η προσωπική διαφορά στις συντάξεις.

Η απογύμνωση του αφηγήματος του Αλέξη Τσίπρα, σημειώνουν, αναμένεται να τον οδηγήσει στην πόλωση, μέσα από εκτεταμένη χρήση της σκανδαλολογίας, παρότι η απήχησή της δείχνει να βαίνει μειούμενη. Ωστόσο στην Πειραιώς γνωρίζουν τα πεπραγμένα μιας κυβέρνησης τριών ετών και τα αδύνατα σημεία της. Δεν είναι άσχετα τα όσα είπε στις ΗΠΑ ο κ. Μητσοτάκης για την κυβέρνηση που στηρίζει νέους ολιγάρχες με εμφανώς αδιαφανείς δραστηριότητες…

ekefalonia.gr
Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου του δικτυακού τόπου και των υπηρεσιών που προσφέρονται σε αυτό, χωρίς την προηγούμενη άδειά εκπροσώπου της Ιστοσελίδας (portoni.gr). Δείτε τους Όρους Χρήσεις