19 μαθητές και 3 συνοδοί της Φιλαρμονικής Σχολής Κεφαλληνίας σε 2ήμερη εκπαιδευτική εκδρομή στην Αθήνα

« 19 μαθητές και 3 συνοδοί της Φιλαρμονικής Σχολής Κεφαλληνίας (ΦΣΚ) συμμετείχαν σε 2ήμερη εκπαιδευτική εκδρομή στην Αθήνα.

Την Παρασκευή 16 Μαρτίου παρακολούθησαν την συναυλία της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών (ΚΟΑ) με μαέστρο τον περίφημο και διάσημο Ρώσσο Vladimir Ashkenazy και σολίστα τον εξαιρετικό κλαρινετίστα Σπύρο Μουρίκη.

Πριν την συναυλία, τους μαθητές υποδέχτηκε στο Μέγαρο Μουσικής ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής της ΚΟΑ μαέστρος Στέφανος Τσιαλής ο οποίος τους ξενάγησε στην Αίθουσα Δοκιμών της ΚΟΑ στο Μέγαρο. Ηταν μία μοναδική εμπειρία να παρακολουθήσουν ορχήστρα 90 μουσικών, τόσους απαιτεί η μεγαλειώδης 10η συμφωνία του Shostakovich.

Το Σάββατο 17 Μαρτίου μετά περιπατητική ξενάγηση στο κέντρο της Αθήνας, ακολούθησε ξενάγηση στο Μουσείο της Ακροπόλεως, διαδρομή στην Πλάκα και γεύμα σε γνωστό ξενοδοχείο με θέα την Ακρόπολη όπου οι μαθητές – σε ανοικτή συζήτηση – μοιράστηκαν τις εντυπώσεις και ιδέες τους γιά ακόμη καλύτερες εκδρομές και βελτίωση της μουσικής εκπαιδεύσεως τους με τον Πρόεδρο της ΦΣΚ Γεράσιμο Βεργωτή. Το βράδυ του Σαββάτου παρακολούθησαν την θεατρική παράσταση Οι ήρωες του ΑΡΚΑ ”Ζωή μετά χαμηλών πτήσεων”. Επιστροφή Κυριακή γεμάτοι όμορφες εντυπώσεις. Και του χρόνου!

Η εκδρομή ήταν εντελώς δωρεάν για τους μαθητές της ΦΣΚ. Το ΔΣ της ΦΣΚ ευχαριστεί τους χορηγούς – ΚΟΑ, Μουσείο Ακρόπολης, Electra Metropolis, που συνεισέφεραν γενναιόδωρα στην μουσική εκπαίδευση των νέων του νησιού μας.»
Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου του δικτυακού τόπου και των υπηρεσιών που προσφέρονται σε αυτό, χωρίς την προηγούμενη άδειά εκπροσώπου της Ιστοσελίδας (portoni.gr). Δείτε τους Όρους Χρήσεις