Ομάδες βιωματικής προσέγγισης με θέμα «Επικοινωνία στην Οικογένεια»

Στα πλαίσια των δράσεων πρόληψης που αφορούν γονείς, το Κέντρο Πρόληψης «Απόπλους» ολοκληρώνει για την σχολική περίοδο 2017 – 2018 τις ομάδες βιωματικής προσέγγισης με θέμα «Επικοινωνία στην Οικογένεια».

Συγκεκριμένα στο διάστημα Νοέμβριο 2017 – Μάρτιος 2018 συγκροτήθηκαν 4 ομάδες γονέων στο Ληξούρι, στο Αργοστόλι, στα Ομαλά και στα Μακρυώτικα, με τις τρεις πρώτες να έχουν ολοκληρώσει έναν κύκλο κατά μέσο όρο 11 δίωρων εβδομαδιαίων συναντήσεων και την τελευταία να βρίσκεται σε εξέλιξη ύστερα από 7 συναντήσεις.

Συνολικά 50 γονείς συμμετείχαν στις συγκεκριμένες ομάδες όπου διαπραγματεύθηκαν θέματα που αφορούν τη βελτίωση των σχέσεων στην οικογένεια, την επικοινωνία μεταξύ γονέων και παιδιών, τα συναισθήματα και την διαχείρισή τους και φυσικά θέματα που αφορούν την πρόληψη από εξαρτήσεις και εξαρτησιογόνες ουσίες.

Σαν Κέντρο Πρόληψης αισθανόμαστε την ανάγκη να ευχαριστήσουμε όλους τους γονείς που συμμετείχαν στις ομάδες μας, καθώς τους θεωρούμε βασικούς πυλώνες και φορείς της πρόληψης των εξαρτήσεων σε παιδιά και εφήβους. Δεσμευόμαστε για την συνέχιση της δικτύωσης με τους συλλόγους γονέων και κηδεμόνων των σχολείων της Κεφαλλονιάς και της Ιθάκης ώστε να συνεχιστεί και στο μέλλον το σημαντικό έργο που από κοινού προσπαθούμε να επιτελέσουμε.
Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου του δικτυακού τόπου και των υπηρεσιών που προσφέρονται σε αυτό, χωρίς την προηγούμενη άδειά εκπροσώπου της Ιστοσελίδας (portoni.gr). Δείτε τους Όρους Χρήσεις