Παρουσίαση συστήματος εξ αποστάσεως εκπαίδευσης στην ΑΕΝ Ιονίων Νήσων

Το σύστημα  εξ’ αποστάσεως εκπαίδευσης (e-learning), το οποίο παρέχει ως χορηγία για τα επόμενα τρία έτη η εταιρία SQLearn στις δέκα Ακαδημίες Εμπορικού Ναυτικού (ΑΕΝ) της Ελλάδας, στο πλαίσιο συνεργασίας της με το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής παρουσιάστηκε την Παρασκευή 16/03/2016 στην ΑΕΝ Ιονίων Νήσων.

Η παρουσίαση έγινε από τον Διευθυντή της Εκπαίδευσης Ναυτικών του ΥΝΑΝΠ Αρχιπλοίαρχο Λ.Σ. Στέλιο Μπέλλα, την εκπρόσωπο της εταιρίας SQLearn Χριστίνα Καρρά και τον εκπρόσωπο της εταιρίας Theta Marine Consulting Cpt Μάρκο Μπότσαρη η οποία παρέχει το πρωτογενές υλικό.

Η παρουσίαση πραγματοποιήθηκε στο αμφιθέατρο της Σχολής παρουσία του Διοικητή Πλοιάρχου Λ.Σ. Ιωάννη Βασιλόπουλου, του Διευθυντή Σχολής καθηγητή ναυτικών μαθημάτων, πλοιάρχου Ε.Ν. Διονυσίου Ρασσιά, των καθηγητών και των σπουδαστών.

Πρόκειται για μία ηλεκτρονική πλατφόρμα, μέσω της οποίας οι σπουδαστές με προσωπικούς μοναδικούς κωδικούς θα μπορούν να παρακολουθούν ψηφιακά μαθήματα που έχει υλοποιήσει η SQLearn σε συνεργασία με τη Theta Marine Consulting. Τα μαθήματα συνεχώς ανανεώνονται. Η πλατφόρμα περιλαμβάνει ακόμα σύστημα αυτοματοποιημένης διαχείρισης της εκπαίδευσης (Training Matrix).

Η παρακολούθηση των ψηφιακών μαθημάτων προϋποθέτει την ενεργό συμμετοχή του εκπαιδευόμενου, ενισχύοντας έτσι τη σημασία της αυτο-εκπαίδευσης στην ανάπτυξη νέων δεξιοτήτων (soft skills). Το εν λόγω σύστημα χρησιμοποιείται ήδη από τη ναυτιλιακή αγορά για επιμόρφωση και κατάρτιση των πληρωμάτων ακόμα και στο ταξίδι, στο πλαίσιο μιας συνεχούς εκπαίδευσης σε ζητήματα που καλύπτουν απαιτήσεις διεθνείς, εθνικές και της σημαίας, ασφαλείας κ.λπ. Η δομή των ψηφιακών μαθημάτων, τα οποία περιλαμβάνουν σύγχρονες τεχνολογικές εφαρμογές όπως 3D animation, είναι σχεδιασμένη σύμφωνα με τη θεωρία εξ’ αποστάσεως εκπαίδευσης. Το όλο σύστημα έχει πιστοποίηση από τον Αμερικανικό Νηογνώμονα. Τα μαθήματα γίνονται στα Αγγλικά, που είναι η γλώσσα την οποία χρησιμοποιούν διεθνώς οι ναυτικοί.

Μετά το πέρας της παρουσίασης, ο Διευθυντής της Εκπαίδευσης Ναυτικών ξεναγήθηκε στις εγκαταστάσεις της Ακαδημίας, ενημερώθηκε για τα θέματα που απασχολούν τους σπουδαστές και εξέφρασε την ικανοποίησή του τόσο για τις υποδομές της Σχολής όσο και για την υψηλή ποιότητα της παρεχόμενης εκπαίδευσης.

ΕΚ ΤΗΣ ΑΕΝ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ
Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου του δικτυακού τόπου και των υπηρεσιών που προσφέρονται σε αυτό, χωρίς την προηγούμενη άδειά εκπροσώπου της Ιστοσελίδας (portoni.gr). Δείτε τους Όρους Χρήσεις