Ανδρέας Κολαΐτης: Ένα ξεχωριστό εκπαιδευτικό ταξίδι στους αντίποδες της γης !!

Γράφει ο Ανδρέας Κολαΐτης (Τεχνολόγος Εφαρμογών Τουρισμού)
 

Η εν εξελίξει διηπειρωτική εμπερία και παραμονή στην Μελβούρνη της Βικτώρια (Αυστραλία) τις τελευταίες ημέρες της αντιπροσωπείας του αγαπημένου (μου) 1ου Γυμνασίου Βούλας – Αττικής, στα πλαίσια της εδώ και τέσσερα έτη ηλεκτρονικής αδελφοποίησης του με το εκεί ελληνόκτηκτο Σχολείο “Grammar Alphington”, θαρρώ διέπεται για όλους από μια ξεχωριστή ιδιότητα.

Συγκεκριμένα διαμορφώνει ήδη τους συμμετέχοντες σ’ αυτό το … καλύτερο επίπεδο ανθρώπου για έναν πολύ σημαντικό λόγο:

Διότι μοιάζει με μικρογραφία της ζωής. Μέσα απ’ αυτό ανοίγονται ορίζοντες δίχως «παρωπίδες» μιας και η περιέργεια των μαθητών, των συνοδών/καθηγητριών, της συντονίστριας κας * Χριστίνα Δεσποτέρη, γίνεται με ό,τι πιο υγιές και εποικοδομητικό μπορεί να ‘χει κανείς στην καθημερινότητα του! Ας συνεχίσουν με τις ανεξάντλητες δυνάμεις τους, πνευματικές και σωματικές να’ ναι όλοι τους με «ανοιχτή» την καρδιά και το νου στην απόλαυση του απροσδόκητου στους … αντίποδες της γης! Καλή συνέχεια με ασφαλή επάνοδο στην Αθήνα!!

* Η Χριστίνα Δεσποτέρη (1η από αριστερά στη κάτωθι φωτογραφία) τυγχάνει ενεργό τακτικό μέλος του Πολιτιστικού Συλλόγου Κομιτάτων – Ερίσου – Κεφαλληνίας.