Με εκπροσώπους της Νατοϊκής Μοίρας Ναρκοθηρικών Σκαφών συναντήθηκε ο Θ. Γαλιατσάτος

Με εκπροσώπους της Νατοϊκής Μοίρας Ναρκοθηρικών Σκαφών συναντήθηκε ο Περιφερειάρχης. Έθεσε το θέμα της στάσης του ΝΑΤΟ στην υπόθεση της σύλληψης των δυο Ελλήνων στρατιωτικών.

Εθιμοτυπική συνάντηση με εκπροσώπους της Νατοϊκής Μοίρας Ναρκοθηρικών Σκαφών, είχε σήμερα το μεσημέρι, στο γραφείο του, ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων, Θεόδωρος Γαλιατσάτος.

Η Νατοϊκή Μοίρα Ναρκοθηρικών Σκαφών με επικεφαλής το υδρογραφικό ωκεανογραφικό σκάφος του βρετανικού Πολεμικού Ναυτικού HMS Enterprise, κατέφθασε σήμερα στην Κέρκυρα, στο πλαίσιο της πολυεθνικής άσκησης Ναρκοπολέμου «ΑΡΙΑΔΝΗ», η οποία ολοκληρώθηκε χθες στη θαλάσσια περιοχή του Ιονίου Πελάγους.

Τα υπόλοιπα τρία σκάφη που το συνοδεύουν είναι το ελληνικό ναρκοθηρευτικό «ΚΑΛΛΙΣΤΩ», το ιταλικό «ITS Alghero» και το ισπανικό «ESPS Segura», τα οποία θα παραμείνουν για 48 ώρες στην Κέρκυρα.

Ο επικεφαλής του βρετανικού Πολεμικού Ναυτικού ενημέρωσε τον κ.Γαλιατσάτο για τον σκοπό της άσκησης επισημαίνοντας ότι μέρος αυτής αποτελεί και ο εντοπισμός και η εξουδετέρωση ιστορικών ναρκών.

Από την πλευρά του ο κ.Γαλιατσάτος αναφέρθηκε στο ζήτημα της ασφαλούς ναυσιπλοΐας , λόγω της υψηλής επισκεψιμότητας στην Κέρκυρα, ενώ έθεσε και το ζήτημα των «επιτηδευμένων ναυαγίων» με τοξικά φορτία και ραδιενεργά υλικά, τα οποία ευνοούνται ειδικά στη θαλάσσια περιοχή του νότιου Ιονίου, λόγω του μεγάλου και απότομου βάθους που το χαρακτηρίζει.

Τέλος αναφέρθηκε και στο ζήτημα της σύλληψης των δυο στρατιωτικών στον Έβρο, σε μια δύσκολη χρονική συγκυρία για τις σχέσεις Ελλάδας-Τουρκίας, ζητώντας η στάση της συμμαχίας να είναι πιο ενεργή και ουσιαστική, δεδομένου ότι δεν είναι πολιτικό πρόβλημα αλλά ζήτημα μεταξύ των Ενόπλων Δυνάμεων των δυο χωρών.
Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου του δικτυακού τόπου και των υπηρεσιών που προσφέρονται σε αυτό, χωρίς την προηγούμενη άδειά εκπροσώπου της Ιστοσελίδας (portoni.gr). Δείτε τους Όρους Χρήσεις