Σε κλίμα συγκίνησης έγινε η βράβευση μελών της Ένωσης Φοροτεχνικών

Σε κλίμα συγκίνησης πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση βράβευσης μελών της Ένωσης Φοροτεχνικών Ελεύθερων Επαγγελματιών Κεφαλονιάς και Ιθάκης στην Κοργιαλένειο Βιβλιοθήκη.

Την εκδήλωση παρουσίασε ο Πρόεδρος της Ένωσης, Μιχάλης Βασιλάτος πλαισιωμένος από τον Αντιπρόεδρο, Πλάτωνα Παπαδάτο, τον Σταύρο Μενάγια, τον Ανδρέα Μεσολωρά και άλλους λογιστές. Ο κ. Βασιλάτος στον χαιρετισμό του εξέφρασε την δυσαρέσκειά του για την δυσβάσταχτη φορολογία που συνεχώς αυξάνεται επιβαρύνοντας τους επαγγελματίες αλλά και μεγάλο κομμάτι των πολιτών ιδίως μετά και την μείωση του αφορολόγητου.

Αμέσως μετά την ομολία του ο κ. Βασιλάτος παρουσίασε τα τιμώμενα πρόσωπα της βραδιάς λέγοντας ότι η βράβευση έπρεπε να είχε πραγματοποιηθεί εδώ και πολύ καιρό αλλά δεσμεύθηκε ότι από εδώ και πέρα η Ένωση Φοροτεχνικών θα βραβεύει κάθε συνάδελφο που θα συνταξιοδοτείται σαν ελάχιστο φόρο τιμής.

Το τιμώμενο πρόσωπο που βραβεύθηκε πρώτο ήταν ο Διονύσης Κορσιάνος, ο οποίος παρόλο που δεν έχει συνταξιοδοτηθεί ακόμα τιμήθηκε για την διαρκή συνεισφορά του στο σημαντικό έργο που επιτελεί η Ένωση Φοροτεχνικών. Στη συνέχεια απομενεμήθει ο τίτλος του Επίτιμου μέλους της Ένωσης σε δύο παλαίμαχους του επαγγέλματος, του Γεράσιμου Τσιλιμιδού και του Διονύση Τζανάτου, ο καθένας με πολλά έτη προσφοράς από τη θέση του λογιστή. Στις ομιλίες τους οι κ.κ. Τσιλιμιδός και Τζανάτος, αφού ευχαρίστησαν την Ένωση για την βράβευση, διηγήθηκαν διάφορα περιστατικά που είχαν αντιμετωπίσει κατά τη διάρκεια της άσκησης του επαγγέλματος του λογιστή. Και οι δύο στάθηκαν στο γεγονός ότι αρκετά χρόνια πίσω όταν είχαν πρωτοξεκινήσει οι λογιστικές πράξεις όπως οι ισολογισμοί των εταιρειών γινόντουσαν όλα στο χέρι με χαρτί και μολύβι χωρίς την πολύτιμη βοήθεια της τεχνολογίας που απολαμβάνουν οι σημερινοί Φοροτεχνικοί.

Στον επίλογο της όμορφης αυτής εκδήλωσης ο κ. Βασιλάτος αναφέρθηκε και στον θεσμό των υποτροφιών που θέσπισε το νέο Δ.Σ. και θα ισχύσει από φέτος αλλά και τον επόμενο χρόνο και είναι αφιερωμένη στο ιδρυτικό μέλος της Ένωσης, Γεράσιμο  Λιάτο που “έφυγε” πρόωρα από τη ζωή. Οι υποτροφίες θα αφορούν τους επιτυχόντες της τρίτης Λυκείου με την υψηλότερη βαθμολογία που θα εισαχθούν σε οικονομικές σχολές. Όπως δήλωσε ο κ. Βασιλάτος το χρηματικό ποσό της υποτροφίας ακόμα δεν έχει διαμορφωθεί αλλά θα υπάρξει σχετική ανακοίνωση το επόμενο χρονικό διάστημα.

Το παρών στην εκδήλωση έδωσαν πολλοί λογιστές, ο πρώην Αντιπεριφερειάρχης Σωτήρης Κουρής, ο πρώην Δήμαρχος Αργοστολίου Γιώργος Τσιλιμιδός και το μέλος του Επιμελητηρίου Κώστας Πρέντζας.
Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου του δικτυακού τόπου και των υπηρεσιών που προσφέρονται σε αυτό, χωρίς την προηγούμενη άδειά εκπροσώπου της Ιστοσελίδας (portoni.gr). Δείτε τους Όρους Χρήσεις