Ο Σπ. Γαλιατσάτος στην ελληνική πρεσβεία στην Μόσχα

Στην αποψινή δεξίωση στην “οικία” του ´Ελληνα Πρέσβη στη Μόσχα κ. Ανδρέα Φρυγανά (η μητέρα του το γένος Αλυσανδράτου από το Σχινιά Κεφαλονιάς). Παρευρέθηκαν Αρχιερείς, Υπουργοί, Αξιωματούχοι, Διπλωμάτες, δημοσιογράφοι και πολλές προσωπικότητες.

Μου δόθηκε η τιμή και η ευκαιρία, προσφέροντας στον κ Πρέσβη το βιβλίο του θρυλικού Βρετανικού υποβρυχίου HMS PERSEUS, να αναφερθώ σε σύντομο ιστορικό το οποίο έδωσε διαστάσεις ηρωισμού στους Κεφαλονίτες που εν μέσω Ιταλικής κατοχής(1941) η απόκρυψη, η προστασία και η φυγάδευση στη Σμύρνη του μοναδικού επιζήσαντα (πρωτοφανές στην ιστορία των υποβρυχίων) από την πρόσκρουση σε νάρκη και βύθιση του υποβρυχίου, θερμαστή John Capes!!! Ο οποίος άνοιξε την θυρίδα και βγήκε από τα 52 μέτρα βάθος, αφού πρώτα προσπάθησε να βοηθήσει (εις μάτην) τους συντρόφους του!!!!
Στη συνέχεια ο κ Πρέσβης αφού παρέλαβε το βιβλίο, αναφέρθηκε στην φιλοξενία των Κεφαλλήνων εκτενέστερα. Όλοι οι παρευρισκόμενοι έμειναν έκπληκτοι από όσα άκουσαν, σχετικά με τα πρωτόγνωρα αυτά γεγονότα!!
Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου του δικτυακού τόπου και των υπηρεσιών που προσφέρονται σε αυτό, χωρίς την προηγούμενη άδειά εκπροσώπου της Ιστοσελίδας (portoni.gr). Δείτε τους Όρους Χρήσεις