Συνέντευξη με τον Βασίλη Καμπίτση

Του Γιώργου Γκιάφη
Σήμερα  περνώντας   από το   ΟΔΥΣΣΕΑΣ  ΠΑΛΑΣ!,  έγινε και η αφορμη σε μια συζήτηση-συνέντευξη με τον Βασίλη Καμπίτση , αγωνιστη εδω και χρονια  για παρεμβάσεις  στον τόπο μας. Ξεκινησαμε  την “συνεντευξη”  με την διαπίστωση οτι ο Πόρος έχει εγκαταληφθει εδω και χρόνια από όλες τις  αρχες  του νησιού μας οπως ακριβώς και   χαρακτηριστικα μου δήλωσε!
 
“Μετά από διαδοχικές εξάλου συζητήσεις  που είχε πάνω σε ένα πολύ σοβαρό για την περιοχή μας πρόβλημα με Αιρετους της περιφεριακής αρχής ενημερώθηκε ότι υπάρχουν 475.000 € για να φτιαχτεί ενα μουράγιο -(τοιχείο) στην πολυ   επικίνδυνη στροφη στον οδικό αξονα σε Τζαννάτα, και κατά την γνώμη του ένα τετοιο εργο και πολυ μεγάλο κοστος εχει, και πιθανον να επιφέρει και ακόμη χειρότερα αποτελέσματα με βασική κατάληξη καποια στιγμη να θρηνήσουμε θύματα!
Κατόπιν υποδείξεων  από μηχανικούς η σωστή εργασία  σε εκεινο  το σημειό είναι να κατεδαφιστί το απολοτριωμένο κομάτι (Απολλοτρίωση 1962) ,  και αν τυχών βρεθουν αντιστάσεις και προφανως δεν μπορουν να βρεθουν τα  χαρτιά (τα οποία τα εχει και  στην κατοχή του) προτείνει   σαν λύση ακόμη και του να ξανα απαλλοτριωθεί, οπότε σε αυτήν την περίπτωση το κοστος δεν θα υπερβεί το πολυ τις 20.000 , και αντε να κοστίσει αλλα τοσα η ασφαλτοστρωση!
Με τα υπόλοιπά λοιόν χρήμματα θα μπορούσαν να φτιάξουν  και  την γέφυρα (μπελέυ) που τόσος  ντορος εχει γινει , και η οποία μας  ντροπιάζει όλους,ειναι ακρως επικινδυνη  για τους διερχόμενους, , μοναδικο περασμα το χειμώνα προς τον μισο οικισμο,  και μέχρι σημερα με πάρα πολλά ατυχήματα επάνω της!
Η περιβόητη λοιπόν γέφυρα θα μπορούσε καλιστα να φτιαχτει εφόσον για την οποία υπάρχει προσχεδιο  από  τον κυριο Σωτήρη Κουρη με  τον μηχανικό τον  Παναγη Τανιόλο, και  χωρίς να θέλω να δημιουργώ  και  πρόβλημα στους αρχοντες μας , βλέπω κάτι που θα έβλεπε και ένα μικρό παιδί, οτι  δεν χρειάζεται να σπαταλάμε κρατικο χρήμα χωρίς σκέψη και ουσία!!
Τέλος μίλησα με κάποιον αξιωματούχο και μου είπε οτι οι επιστήμονες μηχανικοι του υπέδειξαν  το που θα γινει το μουράγιο και γι αυτό Ερωτώ!!!
Οι επιστήμονες μηχανικοι του 1962 που ζητησαν απολοτρίωση  ήταν  αχρηστοι;
Εύχομαι να μην παρεξηγήθηκα και αρχίσουν πάλι καταγγελίες  εις βάρος μου αλλά όπως λεει και η παροιμία καθαρός ουρανός αστραπές δεν φοβάτε!
Σας ευχαριστώ και ελπίζω η καταγγελία μου να πιάσει τόπο!”
ΒΑΣΙΛΗΣ   ΚΑΜΠΙΤΣΗΣ”
porosnews.blogspot.comΑπαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου του δικτυακού τόπου και των υπηρεσιών που προσφέρονται σε αυτό, χωρίς την προηγούμενη άδειά εκπροσώπου της Ιστοσελίδας (portoni.gr). Δείτε τους Όρους Χρήσεις