Μουρελάτος σε Γεωργακάτο: Δεν φταίνε μόνο οι πολιτικοί για την έλλειψη Μουσικού Σχολείου στην Κεφαλονιά αλλά και εμείς οι μουσικοί

Αξιοτιμε Διευθυντή της χορωδίας της Ε. Λ. Σ., Αγαπητέ μου Δάσκαλε. Συμφωνώ με την εισηγηση σου. Η Κεφαλλονιά μας χρειάζεται ένα Μουσικό Σχολείο για να θέσει τις βάσεις μιας αξιοπρεπους μουσικής αναβάθμισης. Θα ήθελα να εκφράσω και την δική μου θέση. Δεν φταίνε μόνο οι πολιτικοί του τόπου μας διαχρονικά τα τελευταία 30 έτη.

Φταίμε και εμείς οι Μουσικοί της Κεφαλλονιας, που ουδέποτε ενωσαμε τις δυνάμεις μας και δεν πιεσαμε, ώστε να δημιουργηθεί Μουσικό σχολείο. Φταίμε πρώτα εμείς που τα τελευταία 30 έτη αδρανησαμε αφήνοντας στην τύχη τούς τα πράγματα και τα ηνία έως και σήμερα σε ανθρώπους άσχετους με την μουσική (και δεν εννοώ Πολιτικά πρόσωπα). Φταίμε που επιτρεψαμε σε άσχετους να παίζουν παιχνίδια στις πλάτες τής Νεολαίας και των παιδιών μας.

Οι πολιτικοί των τελευταίων 30 ετών έχουν τις ευθύνες τους. Όμως έχουμε και εμείς οι Μαέστροι και μουσικοί τις δικές μας. Ας κάνουμε λοιπόν γεναια την αυτοκριτική μας για όλα όσα αφήσαμε να συμβούν. Ο ιστορικός του μέλλοντος θα αποδώσει στον καθένα τις ευθύνες του. Έστω και τώρα την υστατη ώρα ας ενωθουμε οι μουσικοί του τόπου μας. Δυστυχώς μας λείπει το όραμα.

Με εκτίμηση

Άγγελος Μουρελάτος

Μαέστρος Δημοτικων χορωδιων Δήμου Κεφαλλονιας
Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου του δικτυακού τόπου και των υπηρεσιών που προσφέρονται σε αυτό, χωρίς την προηγούμενη άδειά εκπροσώπου της Ιστοσελίδας (portoni.gr). Δείτε τους Όρους Χρήσεις