Κρασί από το βυθό της Παλικής, μετά από δύο χρόνια πόντισης -Πρωτοπορεί και πάλι το οινοποιείο “Φοίβος” [εικόνες +βίντεο]

Ρεπορτάζ // Γιάννα Κουλουμπή

Μετά από δύο χρόνια πόντισης στο βυθό της Παλικής και συγκεκριμένα στο χώρο των ιχθυοτροφείων Κεφαλονιάς με την βοήθεια των οποίων δεν θα μπορούσε να γίνει τίποτα, χθες το πρωί πραγματοποιήθηκε η ανέλκυση μιας παλέτας με 600 περίπου μπουκάλια κρασί παραγωγής του οινοποιείου “Φοίβος. Ο ενθουσιασμός όλων ήταν πολύ μεγάλος, ειδικά του οινοποιού, κ. Θεόδωρου Ορκόπουλου, ο οποίος με το μεράκι του και τη δουλειά του, πραγματικά έχει φτάσει την παραγωγή κρασιού στο νησί μας σε πολύ υψηλό επίπεδο. 
Πρέπει να πούμε ότι σημαντικός ήταν ο ρόλος του αρχιτέκτονα Δημήτρη Μεσσάρη, ο οποίος ανάλαβε τον συντονισμό της όλης διαδικασίας με επιτυχία. Εξάλλου, χθες δεν είχαμε μόνο την ανέλκυση της παλέτας που είχε μείνει στο βυθό για δύο χρόνια, αλλά και την βύθιση μιας νέας παλέτας, η οποία πρόκειται να μείνει στο νερό για 100 – 200 χρόνια και η οποία εκτός από μπουκάλια κρασί, περιλαμβάνει και κάποια μπουκάλια με μηνύματα για την παραγωγή του κρασιού και όχι μόνο. 

Αξίζουν συγχαρητήρια στον κ. Ορκόπουλο για την πρωτοβουλία, η οποία, σύμφωνα με τις πληροφορίες μας, πρόκειται να προβληθεί και στην μεγάλη έκθεση “Οινόραμα” που ξεκινά αυτό το Σαββατοκύριακο στην Αθήνα.

ekefalonia.gr
Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου του δικτυακού τόπου και των υπηρεσιών που προσφέρονται σε αυτό, χωρίς την προηγούμενη άδειά εκπροσώπου της Ιστοσελίδας (portoni.gr). Δείτε τους Όρους Χρήσεις