ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ για την άγρια καταστολή των εκπαιδευτικών από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ

Νομαρχιακό Τμήμα (ΝΤ) Κεφαλονιάς Ιθάκης

της ΑΔΕΔΥ

 

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

για την άγρια καταστολή των εκπαιδευτικών

από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ

Το ΝΤ ΑΔΕΔΥ Κεφαλονιάς – Ιθάκης καταδικάζει την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, η οποία έδειξε για άλλη μια φορά το αυταρχικό της πρόσωπο, συνεχίζοντας επάξια τον άγριο κατήφορο της καταστολής, όπως έκαναν και οι προηγούμενες κυβερνήσεις της ΝΔ – ΠΑΣΟΚ, χτυπώντας αυτή τη φορά την απεργιακή συγκέντρωση των εκπαιδευτικών στο Υπουργείο Παιδείας. Θυμίζουμε ότι λίγες ημέρες πριν η κυβέρνηση χτύπησε τη συγκέντρωση που πραγματοποίησαν σωματεία και λαϊκές επιτροπές για την ακύρωση πλειστηριασμών των λαϊκών κατοικιών.

Με εντολές του Υπουργείου Παιδείας τα ΜΑΤ επιτέθηκαν απρόκλητα, με βίαιο τρόπο, έριξαν χημικά στους δάσκαλους και καθηγητές που διαδήλωναν δυναμικά έξω από το Υπουργείο Παιδείας και απαιτούσαν μαζικούς μόνιμους διορισμούς, μόνιμη και σταθερή εργασία, καμιά απόλυση συμβασιούχου αναπληρωτή. Η επίθεση αυτή είχε σαν αποτέλεσμα να οδηγηθούν δυο συνάδελφοί μας αναπληρωτές στο νοσοκομείο. Αυτή η αναίτια επίθεση πήρε δυναμική απάντηση από τους συγκεντρωμένους εκπαιδευτικούς, που έχοντας ταξιδέψει από όλη την Ελλάδα κάνοντας αμέτρητα χιλιόμετρα, έκαναν κατάληψη στο Υπουργείο Παιδείας και βροντοφώναξαν: «η τρομοκρατία δε θα περάσει, του λαού η πάλη θα τη σπάσει».

Είναι η ίδια η κυβέρνηση που από την 1η κάθε Ιούνη απολύει 25 χιλιάδες συμβασιούχους εκπαιδευτικούς, που τους οδηγεί στην εξαθλίωση, την μόνιμη περιπλάνηση και την ομηρία και από την άλλη δείχνει πόσο καλή είναι στη βρώμικη δουλειά της εξυπηρέτησης των μεγάλων οικονομικών συμφερόντων και της κερδοφορίας τους. Είναι η ίδια η κυβέρνηση που για τον ίδιο λόγο διατηρεί τα κενά σε σχολεία – νοσοκομεία και όλες τις δημόσιες υπηρεσίες, που τροφοδοτεί την κινητικότητα από Νομό σε Νομό και από νησί σε νησί (βλέπε απόφαση του «αριστερού» Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων για τοποθέτηση εργαζόμενης σε Ζάκυνθο και Κεφαλονιά, με βάση το πλαίσιο που νομοθέτησε η συγκυβέρνηση), που δίνει ψίχουλα για την αντισεισμική θωράκιση και έκλεψε τα χρήματα των κωδικών για την αποκατάσταση των ζημιών που υπέστη ο λαός και η νεολαία των νησιών μας από τους σεισμούς.

Δηλώνουμε ότι δεν μας τρομοκρατούν.

Η πιο αποφασιστική στήριξη του αγώνα των αναπληρωτών εκπαιδευτικών και όλων των συμβασιούχων του δημοσίου για μόνιμη και σταθερή εργασία είναι καθήκον μας.

Η μαζικοποίηση του αγώνα είναι η απάντηση στον αυταρχισμό και την καταστολή.

Το ΝΤ της ΑΔΕΔΥ Κεφαλονιάς – Ιθάκης:

  1. Στηρίζει τις αποφάσεις για νέα απεργιακή κινητοποίηση των εκπαιδευτικών στις 16 Μάρτη.

  2. Δηλώνει πως είναι στη διάθεση των τοπικών εκπαιδευτικών σωματείων για να δώσει όποια συνδρομή ζητηθεί.

Αργοστόλι 7/3/2018

Ο Πρόεδρος

Η Γραμματέας

Διονύσης Γεωργόπουλος

Σοφία Μισαηλίδου
Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου του δικτυακού τόπου και των υπηρεσιών που προσφέρονται σε αυτό, χωρίς την προηγούμενη άδειά εκπροσώπου της Ιστοσελίδας (portoni.gr). Δείτε τους Όρους Χρήσεις