Μήνυμα Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων Θεόδωρου Γαλιατσάτου για την « Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας» στις 8 Μαρτίου

Θ. Γαλιατσάτος: «Στην πολύπλευρη κρίση που βιώνουμε σήμερα, οικονομική και κοινωνική, η γυναίκα αποτελεί τον στυλοβάτη της κοινωνικής συνοχής»

Το χρέος της πολιτείας να προστατέψει, να ενισχύσει τον πολλαπλό ρόλο της γυναίκας και να αναδείξει την προσωπικότητα της , υπογραμμίζει ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων στο μήνυμά του για την «Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας», στις 8 Μαρτίου.

«Η «Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας», είναι μία μοναδική επέτειος για τον αγώνα που έδωσαν πριν από 160 ακριβώς χρόνια, οι εργάτριες κλωστοϋφαντουργίας, στη Νέα Υόρκη, ζητώντας τότε καλύτερες και πιο «ανθρώπινες» συνθήκες εργασίας. Έκτοτε η γυναίκα κατάφερε, μέσω αγώνων και θυσιών, να έχει σήμερα εξέχουσα θέση στην κοινωνία και στο πολιτικό γίγνεσθαι, ανταποκρινόμενη παράλληλα, στους πολλαπλούς της ρόλους, ως μητέρα, σύζυγος και εργαζόμενη.

Στην πολύπλευρη κρίση που βιώνουμε σήμερα, οικονομική και κοινωνική, η γυναίκα αποτελεί τον στυλοβάτη της κοινωνικής συνοχής.

Η γιορτή της «Παγκόσμιας Ημέρας της Γυναίκας» υπενθυμίζει και επιβάλλει το χρέος που έχει η Πολιτεία, να προστατέψει, να ενισχύσει τον ρόλο της γυναίκας και να αναδείξει την προσωπικότητα της , άλλωστε όπως αναφέρει και ο γνωστός Γάλλος συγγραφέας Alphonse Karr «αν οι άντρες ήξεραν τι σκέφτονται οι γυναίκες, θα ήταν είκοσι φορές πιο τολμηροί».

Εύχομαι σε όλες τις γυναίκες να έχουν ψυχικό σθένος και ελπίδα, ώστε να ανταποκρίνονται επάξια στον πολυμορφικό ρόλο που καλούνται να υπηρετούν και να αποτελούν πάντα το πρότυπο της εξέλιξης της ανθρώπινης κοινωνίας μας» αναφέρει στο μήνυμα του ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Θεόδωρος Γαλιατσάτος .
Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου του δικτυακού τόπου και των υπηρεσιών που προσφέρονται σε αυτό, χωρίς την προηγούμενη άδειά εκπροσώπου της Ιστοσελίδας (portoni.gr). Δείτε τους Όρους Χρήσεις