Η Πολιτιστική Λέσχη του ΠΑΜΕ θα προβάλει την ταινία “Norma Rae” για την Ημέρα της Γυναίκας

Η   ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΛΕΣΧΗ ΤΟΥ ΠΑΜΕ ΣΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ Η ΕΛΜΕ.Κ.Ι. ΚΑΙ ΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ & ΙΘΑΚΗΣ

ΣΑΣ ΠΡΟΣΚΑΛΕΙ ΣΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ ΤΗΣ ΤΑΙΝΙΑΣ

Norma Rae (1979)

Την Πέμπτη 08 Μαρτίου 2018 και ώρα 21.00 μ.μ.

Στο Εργατικό Κέντρο Κεφαλονιάς-Ιθάκης (Α. Τρίτση 119, Αργοστόλι)

Είσοδος Ελεύθερη.

Η Πολιτιστική Λέσχη συμμετέχει στην  εκδήλωση που οργανώνει η Ομάδα Γυναικών Αργοστολίου, μέλος της ΟΓΕ, τιμώντας την 8 Μάρτη , Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, προβάλλοντας την ταινία Norma Rae (1979) του Martin Ritt.

Υπόθεση με λίγα λόγια

Η πολιτική συνειδητοποίηση μιας εργάτριας στον αμερικάνικο νότο, η οποία συγκρούεται με την εργοδοσία στην προσπάθειά της να οργανώσει σε σωματείο τους συναδέλφους της.

Η Νόρμα Ρέι είναι εργάτρια σε κλωστοϋφαντουργία του Νότου, ένα εργοστάσιο στο οποίο οι συνθήκες εργασίας είναι ανεπίτρεπτες. Η τάση για πρωτοβουλία, την κάνει να γίνει ο κύριος σύνδεσμος των εργατών όταν έρχεται για επίσκεψη ένας οργανωτής συνδικαλισμού. Μαζί θα προσπαθήσουν αυτό που μέχρι πρότινος φάνταζε απίθανο: να δημιουργήσουν συνδικαλιστική ομάδα στο εργοστάσιο.

 Παραγωγή: Αμερικανική

Είδος:  Δραματική

Σκηνοθεσία : Martin Ritt

Σενάριο :  Irving Ravetch, Harriet Frank Jr.

Ηθοποιοί : Sally Field, Beau Bridges, Ron Leibman

Χρονολογία παραγωγής : 1979
Διάρκεια : 114’
Βραβείο ερμηνείας (Sally Field) και τεχνικό βραβείο στο φεστιβάλ Κανών. Χρυσή Σφαίρα ερμηνείας (Sally Field) και υποψήφιο για βραβείο καλύτερης ταινίας και σεναρίου.
Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου του δικτυακού τόπου και των υπηρεσιών που προσφέρονται σε αυτό, χωρίς την προηγούμενη άδειά εκπροσώπου της Ιστοσελίδας (portoni.gr). Δείτε τους Όρους Χρήσεις