50 ημέρες χωρίς δασκάλα οι μαθητές της β’ Δημοτικού στις Κεραμειές -Αδιαφορία από τους αρμοδίους

Ούτε μία ούτε δύο ούτε τρεις, αλλά πενήντα ολόκληρες ημέρες χωρίς την δασκάλα τους παραμένουν οι μαθητές του πρώτου τμήματος της Β’ Δημοτικού στο δημοτικό σχολείο των Κεραμειών, σύμφωνα με μαρτυρίες ανάστατων γονέων, οι οποίοι σήμερα το πρωί επισκέφθηκαν την διευθύντρια της Α’βάθμιας εκπαίδευσης κα Τοτόλου, με σκοπό να βρεθεί επιτέλους μια λύση.

Πρέπει να πούμε ότι όλο αυτό το διάστημα οι μαθητές πηγαίνουν κανονικά στο σχολείο και η κατάσταση που επικρατεί είναι αυτό που λέμε “άλλος μπαίνει κι άλλος βγαίνει” στην τάξη τους, αφού όποιος δάσκαλος από τις άλλες τάξεις έχει κενό μπαίνει να τους κάνει μάθημα.

Οι γονείς ζητούν δικαιολογημένα έναν δάσκαλο γα τα βασικά τουλάχιστον μαθήματα, αφού τα παιδιά σε αυτήν την ευαίσθητη ηλικία δεν είναι δυνατόν να συνηθίσουν το αλαλούμ που επικρατεί με τις συνεχείς αλλαγές στα πρόσωπα. Όπως είναι φυσικό άλλο τρόπο διδασκαλίας είχαν συνηθίσει με τη δασκάλα τους πριν πάρει άδεια εγκυμοσύνης και σε πολλούς διαφορετικούς καλούνται να προσαρμοστούν τώρα. Επαναλαμβάνουμε πρόκειται για μικρούς μαθητές Β’ Δημοτικού και για τον ψυχισμό τους αλλά και την καλύτερη αφομοίωση των γνώσεων είναι σημαντικό να έχουν έναν δάσκαλό, ειδικά για τα πολύ βασικά μαθήματα.

Στην επίσκεψη που είχαν οι γονείς των παιδιών σήμερα το πρωί στην διευθύντρια της Α’βάθμιας εκπαίδευσης κα Τοτόλου, δεν πήραν καμία συγκεκριμένη απάντηση και τη στιγμή που γράφεται το παρόν δεν γνωρίζουμε αν έχει ενημερωθεί και ο περιφερειακός διευθυντής Εκπαίδευσης Iονίων Νήσων κ. Γκούσης. Το χειρότερο είναι πως ήδη υπάρχουν μαθητές που αντιδρούν και αρνούνται να πάνε στο σχολείο τους και οι γονείς είναι ανήσυχοι, αφού δεν βλέπουν λύσεις, παρά μόνο λόγια αόριστα για τη λειτουργία του συστήματος στη δημόσια εκπαίδευση….

ekefalonia.gr
Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου του δικτυακού τόπου και των υπηρεσιών που προσφέρονται σε αυτό, χωρίς την προηγούμενη άδειά εκπροσώπου της Ιστοσελίδας (portoni.gr). Δείτε τους Όρους Χρήσεις