Στις Βρυξέλλες ο Παρίσης-Συμμετέχει στο Ευρωπαικό Φόρουμ Πολιτικής Προστασίας

Ο Δήμαρχος Κεφαλλονιάς και Πρόεδρος της ΠΕΔ-ΙΝ συμμετέχει στο Ευρωπαικό Φόρουμ Πολιτικής Προστασίας, τη μεγαλύτερη δημόσια εκδήλωση της Ευρώπης σχετικά με τη συνεργασία πολιτικής προστασίας.

Την εναρκτήρια ομιλία θα πραγματοποιήσει ο αρμόδιος Επίτροπος για την Ανθρωπιστική Βοήθεια και τη Διαχείριση Κρίσεων, Χρήστος Στυλιανίδης, ενώ την επομένη, ο Επίτροπος για τη δράση για το κλίμα και την ενέργεια Μιγκέλ Αρίας Κανιέτε θα απευθύνει σε μια σύνοδο σχετικά με την κλιματική ανθεκτικότητα. Την ίδια μέρα, ο Επίτροπος για την Έρευνα, την Επιστήμη και την Καινοτομία, Κάρλος Μοέδρας θα παρουσιάσει το βραβείο EIC Horizon για τις επιδημίες.

Το Ευρωπαϊκό Φόρουμ Πολιτικής Προστασίας είναι το μεγαλύτερο επαναλαμβανόμενο δημόσιο γεγονός για την ευρωπαϊκή συνεργασία στον τομέα της πολιτικής προστασίας. Διοργανώνεται ανά διετίααπό την υπηρεσία πολιτικής προστασίας και ανθρωπιστικής βοήθειας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής (ECHO).

Το κεντρικό θέμα του φόρουμ για το 2018 είναι η πολιτική προστασία σε ένα μεταβαλλόμενο τοπίο κινδύνου και θα παράσχει μια ευκαιρία να προβληματιστεί για τον τρέχοντα και μελλοντικό ρόλο του μηχανισμού πολιτικής προστασίας της ΕΕ σε μια εποχή που οι αλλαγές στο παγκόσμιο περιβάλλον κινδύνου επηρεάζουν ήδη εντολή των αρχών πολιτικής προστασίας σε τοπικό, περιφερειακό, εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο.

Το 6ο Ευρωπαϊκό Φόρουμ Πολιτικής Προστασίας θα συγκεντρώσει εκπροσώπους κυβερνήσεων, ακαδημαϊκών κύκλων, αρχών πολιτικής προστασίας, εθελοντών, διεθνών οργανισμών, ευρωπαϊκών θεσμικών οργάνων και άλλων ενδιαφερομένων για την ανταλλαγή εμπειριών και τη διατύπωση συστάσεων για την ενίσχυση της εφαρμογής του μηχανισμού πολιτικής προστασίας της ΕΕ.

Οι τέσσερις βασικοί άξονες των συζητήσεων θα είναι οι εξής:

1) Ενδυνάμωση της ευρωπαϊκής ετοιμότητας

2) Απλοποίηση της συλλογικής ευρωπαϊκής ανταπόκρισης σε κρίσεις

3) Βελτιστοποίηση των μηχανισμών πρόληψης

4) Προώθηση της ανθεκτικότητας και της συνεργασίας με του Ευρωπαίους γείτονες
Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου του δικτυακού τόπου και των υπηρεσιών που προσφέρονται σε αυτό, χωρίς την προηγούμενη άδειά εκπροσώπου της Ιστοσελίδας (portoni.gr). Δείτε τους Όρους Χρήσεις