Βασίλης Ρουχωτάς: Πισίνες στην Ιακωβάτειο Βιβλιοθήκη

Ξεκίνησε επι τέλους στο Ληξούρι ένα σοβαρό αναπτυξιακό έργο το οποίο θα συνδυάζει δράσεις στην αναψυχή, τον πολιτισμό και την εκπαίδευση, με στόχο ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ τα παιδιά και θα κάμει πάταγο με την πρωτοτυπία και την εμβέλεια του.
Μάλιστα οι αρμόδιοι, τόσο ο Δήμαρχος κ Α Παρίσης και το τσούρμο του, όσο και η Βουλευτής και κατ επέκταση η κυβέρνηση, τηρούν σιγήν ιχθύος, αναζητώντας ο καθένας από την πλευρά του, την ευκαιρία να το πλασάρει ως δικό του έργο και να αποκομίσει «για πάρτη» του και αποκλειστικά τα όποια οφέλη.
Βέβαια λείπει η περιφέρεια Ιονίων Νήσων από την εικόνα φαντάζομαι επειδή είναι απασχολημένη με το μουσείο του Αργοστολίου.
Άλλωστε το 2018 και για τους δύο είναι έτος προεκλογικό.
Πέριξ και σε επαφή με το σεισμόπληκτο κτίριο της Ιακωβατείου Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης Κεφαλλονιάς στο Ληξούρι, άρχισε η κατασκευή πισίνας για τα παιδιά της Παλικής και της Κεφαλλονιάς.!!!!!
Η πισίνα εκτείνεται σε ολόκληρο το μήκος της Ανατολικής, της Βόρειας και Δυτικής πλευράς της Ιακωβατειου Βιβλιοθήκης.
Έτσι τα παιδάκια το καλοκαίρι θα μπορούν να κολυμπούν, να διαβάζουν και να παρακολουθούν τις δράσεις της Βιβλιοθήκης.
Kάτι δηλαδή όπως το έργο στο Φάληρο σε μικρότερη βεβαίως κλίμακα.
Για την άρση πάσης αμφιβολίας σας παραθέτουμε τiς φωτογραφίες της πισίνας η κατασκευή της οποίας ευρίσκεται στο στάδιο των εκσκαφών.
Βόρεια πλευρά της πισίνας
Δυτική πλευρά της πισίνας στην Ιακωβάτειο
Σύμφωνα με την μελέτη η προσπέλαση στο κτίριο της βιβλιοθήκης από τα δυτικά και η έξοδος από την βιβλιοθήκη στον ανατολικό κήπο θα γίνεται με τοξωτά γεφυράκια πάνω από την πισίνα.
Το έργο, για να μην ξεφύγει από την πεπατημένη, έχει διακοπεί προσωρινά μέχρι να επιλυθεί η διαφωνία μεταξύ της Βουλευτού και του Δημάρχου
  1. για το βάθος της πισίνας ,
  2. για το σχέδιο που θα έχουν τα γεφυράκια (γέφυρα των στεναγμών αλά Βενέτσα Παρίσης, λαϊκό τοξωτό Θεοπεφτατου κατά το παράδειγμα Τσίπρα χωρίς γραβάτα)
  3. αν θα υπάρχει συνεργασία του σκουληκοενυδρείου του Δήμου με την πισίνα, πράγμα που θέλει ο Παρίσης αλλά διαφωνεί η Θεοπεφτάτου
  4. ποιος θα προσλάβει τον ναυαγοσώστη ο Δήμος που θέλει ο Παρίσης ή το υπουργείο παιδείας που θέλει η Θεοπεφτάτου για να μειωθεί ο δείκτης ανεργίας
Βεβαίως, άλλα ήσσονος σημασίας θέματα όπως η κατασκευή της αντιστήριξης της βιβλιοθήκης, και η σύνταξη της οριστικής μελέτης επισκευής του κτιρίου που δεν έχουν ολοκληρωθεί πέντε καλοκαίρια μετά τους σεισμούς, δεν απασχολούν ούτε τον Δήμαρχο, ούτε την Βουλευτή !!!!

Αλλά είπαμε!!!
Αυτά μπροστά στη αναπτυξιακή ώθηση που θα δοθεί στο Ληξούρι από τις πισίνες της Ιακωβατείου Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης Κεφαλλονιάς είναι ήσσονος σημασίας.
Βεβαίως Δήμαρχος και Βουλευτής συμφωνούν ότι το πιο δυσεπίλυτο πρόβλημα είναι σε ποιο σημείο της Ιακωβατείου θα τοποθετηθεί ο μπερντές του Καραγκιόζη που απαιτούν οι Ληξουριώτες να μπει, βλέποντας τα καραγκιοζιλίκια του Δήμου και του κράτους που συμβαίνουν στην Ιακωβάτειο.
Ληξούρι 3 Μαρτίου 2018
 
Ένας Ληξουριώτης
 
Και για την αντιγραφή
Βασίλης Ρουχωτας
ΥΓ Δεχόμαστε απαντήσεις από τους αρμοδίους και προφανώς εξαιρούμε το εφορευτικό συμβούλιο της Ιακωβατείου, το οποίο εξ όσων γνωρίζουμε, ήταν και είναι κάθετα αντίθετο με την κατασκευή της πισίνας και έχει εξαντλήσει δυστυχώς «επι ματαίω» κάθε προσπάθεια να πείσει τους αρμοδίους για την ανάγκη επισκευής της Βιβλιοθήκης πριν αυτή να καταρρεύσει.Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου του δικτυακού τόπου και των υπηρεσιών που προσφέρονται σε αυτό, χωρίς την προηγούμενη άδειά εκπροσώπου της Ιστοσελίδας (portoni.gr). Δείτε τους Όρους Χρήσεις