Ψήφισμα ΝΤ ΑΔΕΔΥ Κεφαλονιάς κατά της απόφασης του Περιφερειάρχη Ιονίων

Νομαρχιακό Τμήμα (ΝΤ) Κεφαλονιάς Ιθάκης της ΑΔΕΔΥ

ΨΗΦΙΣΜΑ

Να ανακληθεί πλήρως η απόφαση του Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων και να καταργηθεί το άρθρο 91 του ν. 4483/2017

Πρωτοπόρα στην υλοποίηση των αντιλαϊκών ρυθμίσεων η Περιφερειακή Αρχή Ιονίων Νήσων (ΣΥΡΙΖΑ – ΛΑΕ), έσπευσε να υλοποιήσει το άρθρο 91 του ν. 4483/2017 και με σχετικές αποφάσεις της να αναθέσει σε υπάλληλο της Περιφερειακής Ενότητας Ζακύνθου και τα καθήκοντα της αντίστοιχης υπηρεσίας της Περιφερειακής Ενότητας Κεφαλονιάς. Έτσι απαντάνε κυβέρνηση και περιφερειάρχες στην υποστελέχωση των υπηρεσιών, στην απαγόρευση των προσλήψεων που έχουν επιβάλει χέρι-χέρι με τους «θεσμικούς εταίρους» τους ΕΕ και ΔΝΤ. Έτσι προσπαθούν να «μπαλώσουν» τη μείωση κατά 40% του προσωπικού των Περιφερειών. Μαζί σχεδιάζουν και υλοποιούν τους αντιλαϊκούς προϋπολογισμούς (κρατικό και περιφερειών), μαζί συμφωνούν τις αντεργατικές ρυθμίσεις.

Κάνουν «λάστιχο» τους εργαζόμενους, τους φορτώνουν διπλή δουλειά και ευθύνες, που είναι φύση αδύνατον να διεκπεραιωθούν, τους φορτώνουν με έξοδα κίνησης-εισιτήρια που τις περισσότερες φορές ούτε καν τους τα πληρώνουν, αδιαφορούν ακόμα και για το γεγονός ότι τα περισσότερα νησιά της χώρας δεν έχουν ούτε μεταξύ τους επικοινωνία. Τσαλαπατούν κι αυτόν ακόμα τον υπαλληλικό κώδικα, που ορίζει ότι αποτελεί μετάθεση η μεταφορά ενός υπαλλήλου από μία διακεκριμένη οργανική μονάδα (Διεύθυνση) σε μία άλλη διακεκριμένη οργανική μονάδα και επομένως απαιτείται αίτηση του υπαλλήλου και σύμφωνη γνώμη του καθ’ ύλην αρμόδιου υπηρεσιακού συμβουλίου.

Καλούμε :

  1. Τον Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων να ανακαλέσει πλήρως την απόφασή του αυτή και να απαιτήσει την κάλυψη όλων των κενών οργανικών θέσεων της Περιφέρειας με μόνιμους διορισμούς υπαλλήλων.

  2. Την κυβέρνηση και ιδιαίτερα τον Υπουργό Εσωτερικών να καταργήσουν την συγκεκριμένη ρύθμιση, να άρουν την απαγόρευση των προσλήψεων και να προχωρήσουν σε μαζικές προσλήψεις.

Οι αντιπρόσωποι των Σωματείων του δημοσίου που πήραμε μέρος στη ΓΣ για τη συγκρότηση του ΝΤ της ΑΔΕΔΥ Κεφαλονιάς και Ιθάκης δηλώνουμε την απαίτησή μας:

  • να καταργηθεί το άρθρο 91 του ν. 4483/2017,

  • να ανακληθεί η απόφαση αυτή στο σύνολό της και

  • να σταματήσει η λογική της ανάθεσης των λεγόμενων «παράλληλων» καθηκόντων στους υπαλλήλους.

  • να γίνουν εδώ και τώρα οι αναγκαίες προσλήψεις μόνιμου προσωπικού.

Η ΓΣ των αντιπροσώπων

  • Καλεί το Περιφερειακό Συμβούλιο Ιονίων Νήσων να συζητήσει το θέμα στην αμέσως επόμενη συνεδρίασή του, να αποφασίσει να ανακληθεί πλήρως η απόφαση του Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων και να διεκδικήσει να καταργηθεί το άρθρο 91 του ν. 4483/2017.

  • Εξουσιοδοτεί την ΕΓ και το Προεδρείο της να θέσουν τα σωματεία του δημοσίου στο Νομό σε επαγρύπνηση. Να παρθούν αποφάσεις, να συνεννοηθούν με τα αντίστοιχα στη Ζάκυνθο και να κλιμακώσουν, στο βαθμό που η Περιφερειακή Αρχή εμμείνει στη θέση της, με τρίωρη στάση εργασίας και κινητοποιήσεις στα δύο νησιά.

  • Καλεί την ΕΓ να πάρει όλα τα απαραίτητα μέτρα στην παραπάνω κατεύθυνση (π.χ. ν’ απευθύνει σχετική επιστολή στην ΕΕ της ΑΔΕΔΥ).

Αργοστόλι 1/3/2018

Το Προεδρείο της Γενικής Συνέλευσης
Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου του δικτυακού τόπου και των υπηρεσιών που προσφέρονται σε αυτό, χωρίς την προηγούμενη άδειά εκπροσώπου της Ιστοσελίδας (portoni.gr). Δείτε τους Όρους Χρήσεις