Θετική εξέλιξη στα δρομολόγια Ηγουμενίτσας-Κέρκυρας ήδη ανακοινώθηκε δρομολόγιο για τις 21.00

ΘΕΤΙΚΗ ΕΞΕΛΙΞΗ ΣΤΑ ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ – ΚΕΡΚΥΡΑΣ

ΗΔΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΗΚΕ ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ ΓΙΑ ΤΙΣ 21.00

Την Παρασκευή 16 τρέχοντος,  πραγματοποιήθηκε συνάντηση, στην αίθουσα συνεδριάσεων της Π.I.N (Αλυκές Ποταμού- Κέρκυρα), κατόπιν  της από 12/02/2018 προσκλήσεως της Επιτροπής Νησιωτικότητας της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, με το Δήμο Κέρκυρας, τις Λιμενικές Αρχές Ηγουμενίτσας και Κέρκυρας, τους  πλοιοκτήτες που εξυπηρετούν την πορθμειακή γραμμή “ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ -ΚΕΡΚΥΡΑ” και του Σωματείου Εργαζομένων ‘’Άγιος Σπυρίδων”. 

Σύμφωνα με την πρόσκληση, σκοπός της συνάντησης ήταν ο καλύτερος συντονισμός της λειτουργίας της πορθμειακής γραμμής  αυτής, ως προς τις ανάγκες του επιβατικού κοινού, τη διασφάλιση της λειτουργίας με καιρικές συνθήκες πέραν των 6 μποφόρ, τη χρονική διάρκεια του ταξιδιού, καθώς και την  εν γένει ποιοτική αναβάθμιση, σύμφωνα με τα νέα δεδομένα στο ευρύτερο περιβάλλον (σύγχρονοι  και σύντομοι οδικοί άξονες, αύξηση της κίνησης, κλπ).

Κατόπιν γόνιμου διαλόγου, προτάθηκε εκ μέρους της “Κοινοπραξίας Πλοίων Κέρκυρας” η μείωση της χρονικής απόστασης μεταξύ της 19:30 ώρας και της 23:30 ( δηλαδή 4 ολόκληρες κρίσιμες ώρες χωρίς δρομολόγιο) με μεταφορά δρομολογίου από ώρα μεγάλης πυκνότητας, πλοίου κλειστού τύπου, με αναχώρηση από την Ηγουμενίτσα ώρα 21:00.

Η Επιτροπή  έκανε ομόφωνα δεκτή την πρόταση, η οποία συνάδει με τις άμεσες ανάγκες  του επιβατικού κοινού και ζήτησε  μέσω των Λιμενικών Αρχών, να προταθεί στο Υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, για έγκριση.

Από τον διάλογο, διαπιστώθηκε η ύπαρξη και άλλων προβλημάτων, τα οποία η Επιτροπή Νησιωτικότητας στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα θα προσπαθήσει να επιλύσει.


Από τον Δήμο Κέρκυρας παρευρέθηκε ο Αντιδήμαρχος (Τεχνικών Υπηρεσιών & Ερείκουσας) κ. Ανδρέας Γουλής, από τη Λιμενική Αρχή Ηγουμενίτσας ο Κεντρικός  Λιμενάρχης κ. Αντώνιος Μάζης και η κ. Γεωργία Τρόμπατζη, από τη Λιμενική Αρχή Κέρκυρας ο Κεντρικός Λιμενάρχης κ. Ιωάννης Κοντοστέργιος, ο  Υπολιμενάρχης κ. Αναστάσιος Σχοινάς και ο κ. Στέφανος Μπουτάσης, από την Κοινοπραξία Πλοίων Κέρκυρας ο κ. Αθανάσιος Κουλούρης και ο κ. Ανδρέας Γραμματικός, από τη ναυτική εταιρεία “ΑΥΡΑ Ν.Ε”, “ΝΟΣΤΟΣ Ν.Ε” και “ΓΑΥΛΟΣ Ν.Ε” ο κ. Αθανάσιος Γεροντάκης και ο κ. Κων/νος Παύλου, από το Σωματείο εργαζομένων “ΑΓΙΟΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝ” ο Πρόεδρος κ. Χρήστος Βιτουλαδίτης και από την Επιτροπή Νησιωτικότητας ο Πρόεδρος Σπυρίδων Γαλιατσάτος, ο Αντιπρόεδρος  Αναστάσιος Σαλβάνος και τα μέλη κ. Κων/νος Γκούσης, Θεόδωρος Γουλής, Σπυρίδων Βλαχόπουλος, Σπυρίδων Δραζίνος, Ιωάννης Κουλούρης, Παναγιώτης (Τάκης) Μεταλληνός, Μπούκας Θεόδωρος και ο Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Χρ. Άνθης (μη μέλος επιτροπής).

Ο ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ

ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΝΗΣΙΩΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ

ΣΠΥΡΟΣ ΓΑΛΙΑΤΣΑΤΟΣ
Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου του δικτυακού τόπου και των υπηρεσιών που προσφέρονται σε αυτό, χωρίς την προηγούμενη άδειά εκπροσώπου της Ιστοσελίδας (portoni.gr). Δείτε τους Όρους Χρήσεις