Σεισμός: Τέσσερις δονήσεις μέσα στη νύχτα σε Κρήτη, Πάτρα, Ζάκυνθο και Σποράδες – Τι λένε οι σεισμολόγοι

Ο μεγαλύτερος σεισμός είχε μέγεθος 4,8 και σημειώθηκε κοντά στη Ζάκυνθο. Ακολούθησε ένας ακόμη της τάξης των 4 Ρίχτερ στην Κρήτη και άλλοι δύο με μέγεθος 3,8 Ρίχτερ (αν και αρχικά μετρήθηκαν στα 3,9) στις Σποράδες και στην Πάτρα.

Μαζί με μια δόνηση που έγινε στη Βουλγαρία, αλλά την ένιωσαν και οι κάτοικοι στην περιοχή της Δράμας αποτελούν μια σειρά σεισμών που έκαναν πολλούς να ανησυχούν.

Οι σεισμολόγοι ωστόσο ξεκαθαρίζουν ότι σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να συνδεθεί η μια δόνηση με την άλλη. Ακόμη και αυτές που μοιάζουν να είναι κοντά, όπως αυτές σε Πάτρα και Ζάκυνθο, δεν συνδέονται μεταξύ τους καθώς προέρχονται από τελείως διαφορετικά ρήγματα.

newsit.gr
Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου του δικτυακού τόπου και των υπηρεσιών που προσφέρονται σε αυτό, χωρίς την προηγούμενη άδειά εκπροσώπου της Ιστοσελίδας (portoni.gr). Δείτε τους Όρους Χρήσεις