Αυτοψία Οικονόμου στη ΜΕΘ Αργοστολίου: Έλεγξε ακτινογραφία, τι του ζήτησε ηλικιωμένη [εικόνες]

Ασταμάτητος στη Βουλή, ασταμάτητος και στο Νοσοκομείο του Αργοστολίου ο Βασίλης Οικονόμου, ο οποίος βρέθηκε σήμερα στο νομαρχιακό νοσοκομείο της Κεφαλλονιάς όχι μόνο για να μιλήσει με τη Διοίκηση και το προσωπικό, αλλά και να δει από κοντά ασθενείς και μη που ήταν εκείνη τη στιγμή παρόντες. Δεν είναι άλλωστε τυχαίο ότι περπάτησε σε όλους τους χώρους του νοσοκομείο, χτύπησε πόρτες ιατρικών γραφείων και παρέμεινε εκεί δύο ώρες και πλέον.

Πέρα από την ενημέρωση που του έγινε από την Διοίκηση και τους διευθυντές του διοικητικού, νοσηλευτικού και ιατρικού προσωπικού, η οποία από μόνη της είναι πολύ σημαντική λόγω των κενών που διαπίστωσε κι ο ίδιος, αξίζει να σημειωθεί πως ξεχώρισε η επίσκεψή του στη ΜΕΘ. Πρόκειται φυσικά για την κλειστή μονάδα εντατικής θεραπείας, αφού ναι μεν με τη δωρεά Βεργωτή το νοσοκομείο μας απέκτησε ένα ολοκαίνουριο και σύγχρονο τμήμα, πλην όμως αυτό δεν λειτουργεί λόγω απουσίας ειδικευμένου προσωπικού και γιατρών… Η κα Δανελάτου από την παιδιατρική κλινική μάλιστα του ζήτησε έστω να γίνει κάτι και αντί ως ΜΕΘ να λειτουργήσει ως ΜΑΘ το συγκεκριμένο τμήμα, ώστε να μην μένουν σε αχρησία τα μηχανήματα και παράλληλα να μπορεί το νοσοκομείο να προσφέρει καλύτερες υπηρεσίες.

Ο κ. Οικονόμου δεν αρκέστηκε πάντως μόνο στις εγκαταστάσεις και τους γιατρούς, περπάτησε στους διαδρόμους και μίλησε με ασθενείς και επισκέπτες, οι οποίοι είχαν μόνο καλά λόγια να πουν για το προσωπικό, αλλά όχι και τόσο καλά για την κατάσταση του νοσοκομείου. “Χάλια” ήταν η αυθόρμητη απάντηση ενός ασθενούς όταν ρωτήθηκε πως του φαίνεται το νοσοκομείο, συμπληρώνοντας όμως πως οι γιατροί είναι πολύ καλοί.

 Ο Τομεάρχης Υγείας της ΝΔ είχε και μια ιδιαίτερη συνάντηση όταν χτύπησε την πόρτα του γραφείου του διευθυντή του ορθοπεδικού τμήματος, του κ. Μπουζικάκου, ο οποίος εκείνη τη στιγμή εξέταζε μια ηλικιωμένη. Ο κ. Οικονόμου ζήτησε από τον κ. Μπουζικάκο να του εξηγήσει τι έβλεπε στην ακτινογραφία που κρατούσε, αλλά είχε την τύχη παράλληλα η ηλικιωμένη που ήταν παρούσα να είναι νεοδημοκράτισσα… Τι ζήτησε εκείνη με χιούμορ από τον Βουλευτή; Να μεταφέρει στο Πρόεδρο Κυριάκο Μητσοτάκη ότι πρέπει να προσέξει την Κεφαλονιά περισσότερο…
Φωτογραφίες -Κείμενο // Γιάννα Κουλουμπή

ekfalonia.gr
Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου του δικτυακού τόπου και των υπηρεσιών που προσφέρονται σε αυτό, χωρίς την προηγούμενη άδειά εκπροσώπου της Ιστοσελίδας (portoni.gr). Δείτε τους Όρους Χρήσεις