Νέα Υόρκη: Ο ηρωικός αστυνομικός απ’ την Κεφαλονιά που έσωσε το Ελληνόπουλο

Στις 6 Ιανουαρίου ο Κωνσταντίνος Σαούλης ελληνοαμερικανός αστυνομικός, με καταγωγή από την Κεφαλονιά, έσωσε με ηρωικό τρόπο τη ζωή ενός 16χρονου, μέσα από τα παγωμένα νερά του Little Neck Bay, στη Νέα Υόρκη.

Εκείνη την παγωμένη νύχτα είχε βάρδια κοντά στο σημείο όταν έλαβε κλήση για ένα άτομο που βρισκόταν σε συναισθηματική διαταραχή. «Ήδη έκανε κρύο για πολλές μέρες με αποτέλεσμα η περιοχή να έχει παγώσει τελείως», είπε ο William McBride, διοικητής του 111ου τμήματος του NYPD στην τελετή βράβευσης του αστυνομικού.

Μετά από περαιτέρω έρευνα, οι αξιωματικοί ανακάλυψαν ότι ο νεαρός έφυγε από την οικογένειά του, η οποία φοβόταν πως ήθελε να αυτοκτονήσει.

Ο Σαούλης φτάνοντας στο σημείο μπόρεσε να εντοπίσει τον νεαρό και να τον ακολουθήσει στην παγωμένη προκυμαία. Προσπαθώντας να μιλήσει μαζί του, ανακάλυψε ότι μιλούσε Ελληνικά!

«Το βάδισμα στον πάγο σε μια τέτοια κατάσταση είναι ένα από τα πιο επικίνδυνα πράγματα που μπορώ να σκεφτώ να κάνω εθελοντικά, ειδικά τη νύχτα», δήλωσε ο McBride.

Βρέθηκαν και οι δύο στα παγωμένα νερά

Ο Σαούλης κέρδισε την εμπιστοσύνη του νεαρού κι εκείνος κατευθύνθηκε προς το μέρος του. Ξαφνικά όμως γλίστρησε και βρέθηκε μέσα στον πάγο. Ο Σαούλης προσπαθώντας να σώσει τον νεαρό και να τον τραβήξει έξω, γλίστρησε και βρέθηκε κι αυτός μέσα στο νερό.

Όπως αναφέρει το QNS.com, ο ελληνοαμερικανός αστυνομικός κατάφερε τελικά να σπρώξει τον νεαρό έξω από τα παγωμένα νερά, ενώ στη συνέχεια ενισχύσεις έφτασαν στο σημείο και κατάφεραν να τραβήξουν κι εκείνον έξω.

Και οι δύο μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο με τον Σαούλη να υποβάλλεται σε θεραπεία για υποθερμία.

Θα είχε πεθάνει

O McBride στην τελετή ήταν απόλυτος: «Αν ο Σαούλης δεν είχε κινδυνέψει για να βγάλει τον νεαρό μέσα από τα παγωμένα νερά, τότε το αποτέλεσμα θα ήταν τραγικό. Είμαστε περήφανοι για τις ενέργειές του εκείνο το βράδυ».

Ο Κωνσταντίνος Σαούλης είναι 35 χρονών και πατέρας 3 παιδιών.
Βραβεύτηκε για την ηρωική του πράξη ως Αστυνομικός του Μήνα, από την Αστυνομία της Νέας Υόρκης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι πριν γίνει αστυνομικός ήταν εκπαιδευτικός. Και μάλιστα είχε δύο Master στην Εκπαίδευση και την Ειδική Εκπαίδευση.

«Το εκπαιδευτικό μου υπόβαθρο ήταν αυτό που με ώθησε στο να γίνω αστυνομικός», είπε.

Μετάφραση / Επιμέλεια: Κεφαλονίτικα Νέα
Πηγές: Suzanne Monteverdi/QNS – Caterine Tsounis/GreekReporter.com
Φωτογραφία: TwitterΑπαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου του δικτυακού τόπου και των υπηρεσιών που προσφέρονται σε αυτό, χωρίς την προηγούμενη άδειά εκπροσώπου της Ιστοσελίδας (portoni.gr). Δείτε τους Όρους Χρήσεις