Επαγγελματίες της πλ. Βαλλιάνου στο Δήμαρχο για την αλλαγή της ώρας της Καρναβαλικής Παρέλασης στο Αργοστόλι

Συνάντηση με τον Δήμαρχο Κεφαλονιάς Αλέξανδρο Παρίση είχαν σήμερα το μεσημέρι στο Δημαρχειακό Μέγαρο επαγγελματίες της πλατείας Βαλλιάνου για να συζητήσουν για το Καρναβάλι και άλλα ζητήματα που τους απασχολούν.

Συγκεκριμένα για τις Απόκριες οι επαγγελματίες δεν έκρυψαν την δυσαρέσκειά τους για την αλλαγή της ώρας πραγματοποίησης της κεντρικής Καρναβαλικής παρέλασης στο Αργοστόλι καθώς πιστεύουν ότι με αυτό τον τρόπο δίνεται μεγαλύτερη βαρύτητα στο Ληξουριώτικο καρναβάλι ενώ το Αργοστόλι “έχει αφεθεί στην τύχη του” με την κεντρική πλατεία Αργοστολίου να έχει “ερημώσει” καθώς ούτε παρελάσεις εθνικών εορτών γίνονται πλέον αλλά ούτε και εκδηλώσεις κατά τη διάρκεια του έτους οι οποίες θα προσελκύσουν τον κόσμο να κατέβει στην πλατεία. Ο Δήμαρχος από την μεριά του υποστήριξε ότι η αλλαγή της ώρας έγινε για να προλάβουν τα άρματα και οι μασκαράτες να συμμετέχουν και στο Ληξουριώτικο καρναβάλι.

Οι επαγγελματίες συνέχισαν και υποστήριξαν ότι οι παρελάσεις πρέπει να γίνονται την ίδια ώρα και ο κόσμος να επιλέγει ποιο καρναβάλι από τα δύο θέλει να παρακολουθήσει ενώ είναι επιτακτική ανάγκη να τονωθεί το Αργοστολιώτικο καρναβάλι με συναυλίες καλλιτεχνών ή συγκροτημάτων αλλά και με εκδηλώσεις έτσι ώστε ο κόσμος να παραμένει στην πλατεία Βαλλιάνου ακόμα και μετά το πέρας της παρέλασης όπως γινόταν παλιά.

Στην συνάντηση συμμετείχε και το Δ.Σ. του Εμποροεπαγγελματικού Συλλόγου Κεφαλονιάς και Ιθάκης.
Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου του δικτυακού τόπου και των υπηρεσιών που προσφέρονται σε αυτό, χωρίς την προηγούμενη άδειά εκπροσώπου της Ιστοσελίδας (portoni.gr). Δείτε τους Όρους Χρήσεις