Κάλεσμα σε σύσκεψη από την ΠΑΣΕΒΕ

ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΕ ΣΥΣΚΕΨΗ

Συνάδελφοι αυτοαπασχολούμενοι μικροί ΕΒΕ, η γραμματεία Κεφαλονιάς-Ιθάκης της ΠΑΣΕΒΕ σας καλεί σε σύσκεψη την Τετάρτη 14-2-2018 και ώρα 6:30 το απόγευμα στο Εργατικό Κέντρο, με θέμα:

(Η οργάνωση της πάλης μας για τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς, τις κατασχέσεις και όλα τα παλιά και νέα αντιλαϊκά μέτρα.)

Η “δίκαιη” ανάπτυξη, που επικαλείται η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, για μια ακόμα φορά αποδείχτηκε στάχτη στα μάτια των αυτοαπασχολούμενων και των λαϊκών στρωμάτων για να κρύψει την αντιλαϊκή της πολιτική. Οι συνεχόμενοι αντιλαϊκοί νόμοι, τα παλιά και νέα μέτρα, τόσο των προηγούμενων κυβερνήσεων-όσο και της σημερινής, μας έχουν φορτώσει με ασήκωτο βάρος χρεών. Με το πολυνομοσχέδιο που ψηφίστηκε πρόσφατα στη βουλή, μεταξύ των άλλων, γενικεύονται οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί και εκβιάζουν ότι θα πετάξουν στο δρόμο τις οικογένειές μας ακόμα και για χρέος 500 ευρώ προς το δημόσιο.

Είναι αδίστακτοι: Έχουν ανακοινώσει ότι τις 21 Φλεβάρη ξεκινούν τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς και την 1η του Μάη για χρέη στο δημόσιο, την εφορία και τα ασφαλιστικά ταμεία, όταν με βάση τα επίσημα στοιχεία:

  • 1,7 εκατομμύρια είναι οι φορολογούμενοι με χρέη στην εφορεία πάνω από 500 ευρώ και βρίσκονται στο στόχαστρο της ΑΑΔΕ.
  • 503 χιλιάδες είναι οι οφειλέτες του πρώην ΟΑΕΕ
  • Στο 1 εκατομμύριο έχουν φτάσει οι κατασχέσεις λογαριασμών και έπεται συνέχεια με τις κατασχέσεις ακινήτων.
  • Ετοιμάζουν το έδαφος και μιλούν για πλειστηριασμούς 130.000 ακινήτων, 10.000 το 2018 και 40.000 κάθε χρόνο μέχρι το 2021.Για αυτό το λόγο η κυβέρνηση προχώρησε εκ των προτέρων στην ποινικοποίηση των κινητοποιήσεων για τους πλειστηριασμούς.

Όλα τα παραπάνω έχει συμφωνήσει η κυβέρνηση με τους θεσμούς για να πάρει την 3η αξιολόγηση. Αποτελούν νέες ευκαιρίες, προνόμια και δώρα προς τις τράπεζες, τα κάθε είδους κοράκια και τους βιομήχανους, τους μεγαλοεπιχειρηματίες.

Συναδέλφισσες-συνάδελφοι.

Οι κατασχέσεις, οι πλειστηριασμοί και νέα αντιλαϊκά μέτρα είναι ο δρόμος της “δίκαιης” ανάπτυξης που ευαγγελίζεται η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, θωρακίζει την κερδοφορία των λίγων. Όσον αφορά την μεταμνημονιακή εποχή, που σηκώνουν θύελλες η αξιωματική αντιπολίτευση και όλα τα κόμματα του κεφαλαίου, είναι κομμένη και ραμμένη με τις προδιαγραφές των μεγάλων επιχειρηματιών και των μονοπωλίων σε βάρος των λαϊκών στρωμάτων. Θα γίνουμε ξανά το υποζύγιο για να καλυφθούν τα ελλείματα και να επιβληθεί η δημοσιονομική πειθαρχία, δηλαδή, κέρδη για τους λίγους, φτώχια και κυνηγητό για τους αυτοαπασχολούμενους.

Οι συμβιβασμένες συνδικαλιστικές ηγεσίες της ΓΣΕΒΕΕ, της ΕΣΕΕ και της ΟΕΣΠ & ΝΕ, δεν θέλουν και δεν μπορούν να δώσουν διέξοδο στα προβλήματά μας, έχουν βάλει πλάτη στις αντιλαϊκές πολιτικές που έχουν εφαρμοστεί, όπως έκαναν και πρόσφατα, που έδωσαν χείρα βοηθείας στην κυβέρνηση με την παντελή απουσία τους από τις κινητοποιήσεις που έγιναν τις αρχές Ιανουαρίου ενάντια στην ψήφιση του πολυνομοσχεδίου.

ΠΑΡΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΣΟΥ.

Η θέση σου βρίσκεται στην αγωνιστική διεκδικητική όχθη,

μακριά από το βούρκο της αδράνειας και της μοιρολατρίας.

Δεν είσαι μόνος σου. Μέσα από τα σωματεία μας, με τους συνάδελφους που με αποφασιστικότητα και επιμονή δίνουν τόσα χρονιά καθημερινές μάχες, μπορούμε να υπερασπιστούμε το δικαίωμά μας στη δουλειά, την δημοσιά υγειά, την δημοσιά παιδεία, την κοινωνική ασφάλιση. Μαζί με τους εργαζομένους, τους αγρότες και τα άλλα λαϊκά στρώματα που έχουν τους ίδιους αντίπαλους, έχουν κοινά συμφέροντα με μας, μπορούμε να πολλαπλασιάσουμε τη δυναμική των αγώνων μας.

Πάρε σήμερα στα χέρια σου την υπεράσπιση κάθε συναδέλφου αυτοαπασχολούμενου που θα βρεθεί στην μέγγενη των πλειστηριασμών και των κατασχέσεων. Αύριο μπορεί να είναι ο καθένας από μας σε αυτή τη θέση. Δυναμώνοντας τους αγώνες μας και την αλληλεγγύη μπορούμε να τα καταφέρουμε.

Καλούμε τα σωματεία των αυτοαπασχολούμενων να μπουν μπροστά και να αποφασίσουν κινητοποιήσεις και διαδηλώσεις για τις 21 Φλεβάρη. Κλιμακώνουμε τις κινητοποιήσεις μας ενόψει της 1ης Μάη όπου ξεκινούν οι πλειστηριασμοί από το δημόσιο, για χρέη σε εφορία και ασφαλιστικά ταμεία.

Πυκνώνουμε τις μαζικές διαδικασίες, τις συνελεύσεις των σωματείων, τις συσκέψεις και τις περιοδείες για την ενημέρωση των συναδέλφων σε κάθε κλάδο και γειτονιά. Να μετατρέψουμε την αγανάκτηση σε συλλογική δράση.

Γραμματεία Κεφαλονιάς-Ιθάκης της ΠΑΣΕΒΕ.
Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου του δικτυακού τόπου και των υπηρεσιών που προσφέρονται σε αυτό, χωρίς την προηγούμενη άδειά εκπροσώπου της Ιστοσελίδας (portoni.gr). Δείτε τους Όρους Χρήσεις