Ανδρέας Κολαΐτης: Διαδίκτυο, Γεωγραφία και Κεφαλονιά

 

Γράφει ο Ανδρέας Κολαΐτης (Τεχνολόγος Εφαρμογών Τουρισμού)
(Πηγή photo “trendtwitter.com”)
 
Ζούμε στην εποχή του internet. Εφόσον μέσω αυτού έχει καθοριστεί σε μέγιστο βαθμό η όποια αναζήτηση για λήψη ποικιλόμορφων πληροφοριών στην καθημερινότητα μας, μπήκα στο πειρασμό και εντόπισα στον διαδικτυακό τόπο : “YouTube”  -που ως γνωστόν μας επιτρέπει αποθήκευση, αναζήτηση και αναπαραγωγή ψηφιακών ταινιών-  κάτι ενδιαφέρον που αφορά την Κεφαλονιά.
 
Συγκεκριμένα υφίσταται μία σειρά που τιτλοφορείται: “Geography Now” (μτφ. Γεωγραφία τώρα) με περισσότερα από 220 επεισόδια διάρκειας περίπου 10 λεπτών έκαστο. Έχει ως θεματολογία την γεωγραφία, ιστορία, τουρισμό κ.λπ όλων των χωρών της υφηλίου. Αυτή γίνεται τηρώντας αλφαβητική σειρά ανάλογα με την ονομασία κάθε κράτους. Παρουσιαστής είναι ο Paul Barbato (γνωστός με το παρατσούκλι … Barby). Τα γυρίσματα διεξάγονται στο Λος Άντζελες των Η.Π.Α.
 
Στο επεισόδιο που αφορά την Ελλάδα παρουσιάζεται και η Κεφαλονιά δια του λιμνοσπήλαιου της Μελισσάνης καθώς και του … μαντολίνου.

Ενδιαφέρον παρουσιάζει το επεισόδιο με θεματολογία το νησί της Κύπρου μας :

Ξεχωριστό θαρρώ είναι και το σχετικό με τη FYROM επεισόδιο:

πόσο μάλλον λόγω του ανακύψαντος στην επικαιρότητα και πάλι σχετικού θέματος ονοματολογίας, αλυτρωτισμού του  κ.λπ .-  
 
Πηγή:Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου του δικτυακού τόπου και των υπηρεσιών που προσφέρονται σε αυτό, χωρίς την προηγούμενη άδειά εκπροσώπου της Ιστοσελίδας (portoni.gr). Δείτε τους Όρους Χρήσεις