Πέντε νέα σημαντικά έργα για την συντήρηση και αποκατάσταση του οδικού δικτύου

Πέντε νέα σημαντικά έργα για την συντήρηση και αποκατάσταση του οδικού δικτύου των δήμων, Ιθάκης, Μεγανησίου, Παξών-Αντιπάξων, Λευκάδας και Ζακύνθου, εντάχθηκαν στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων

Θόδωρος Γαλιατσάτος : « Η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων στηρίζει έμπρακτα τους μεγάλους, αλλά ιδιαίτερα και τους μικρούς δήμους μας».

Πέντε νέα σημαντικά έργα που αφορούν τη συντήρηση και αποκατάσταση του οδικού δικτύου, σε δήμους της ΠΙΝ, εντάχθηκαν στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, μετά από αίτημα της Περιφέρειας Ιονίων νήσων, στον Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομίας-Ανάπτυξης Α. Χαρίτση.

Συγκεκριμένα πρόκειται για τα εξής έργα :

«ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΟΔΟΠΟΙΊΑ ΠΑΞΩΝ, ΝΗΣΟΣΑΝΤΙΠΑΞΩΝ» προϋπολογισμού 414.113,93 ευρώ. Το έργο αφορά δύο τμήματα της αγροτικής οδοποιίας, το Βόρειο που έχει μήκος 2.100 μέτρα και το Νότιο που έχει μήκος 2.200 μέτρα. Το συγκεκριμένο αναγκαίο έργο της αγροτικής οδοποιίας γίνεται για πρώτη φορά στους Αντιπάξους.

– «ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ –ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΟΔΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΕΓΑΝΗΣΙΟΥ» προϋπολογισμού 200.000 ευρώ. Το έργο αφορά εργασίες αποκατάστασης- συντήρησης τμημάτων του δημοτικού οδικού δικτύου του δήμου Μεγανησίου, το οποίο παρουσιάζει εκτεταμένες φθορές.

-Το νέο έργο «ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ –ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΟΔΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΔΗΜΟΥ ΙΘΑΚΗΣ» προϋπολογισμού 300.000 ευρώ. Το έργο αφορά τη συντήρηση του δημοτικού και αγροτικού οδικού δικτύου του δήμου Ιθάκης.

-Το νέο έργο «ΕΠΙΣΚΕΥΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΟΔΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΔΗΜΟΥ ΛΕΥΚΑΔΑΣ» προϋπολογισμού 800.000 ευρώ. Το έργο αφορά εργασίες επισκευής και συντήρησης του δημοτικού οδικού δικτύου Λευκάδας, σε κύριες δημοτικές οδούς, αλλά και εντός των οικισμών.

-Το νέο έργο «ΕΠΙΣΚΕΥΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΟΔΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΔΗΜΟΥ ΖΑΚΥΝΘΟΥ» προϋπολογισμού 1.000.000 ευρώ. Το έργο αφορά την αποκατάσταση βατότητας σε τμήματα του δημοτικού οδικού δικτύου Ζακύνθου .

Να επισημανθεί ότι ανάλογα έργα έχουν ήδη ενταχθεί το 2017, για τους δήμους Κέρκυρας και Κεφαλονιάς, με προϋπολογισμό 2.000.000 ευρώ και 1.000.000 αντίστοιχα.

Το συνολικό ποσό που διατίθεται μέχρι τώρα, από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, για τη συντήρηση και αποκατάσταση του οδικού δικτύου των δήμων της Περιφέρειας ,ανέρχεται συνολικά στο ποσό των 5.714.113 ευρώ.
Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου του δικτυακού τόπου και των υπηρεσιών που προσφέρονται σε αυτό, χωρίς την προηγούμενη άδειά εκπροσώπου της Ιστοσελίδας (portoni.gr). Δείτε τους Όρους Χρήσεις