Οι αποφάσεις που πάρθηκαν κατά τη συνάντηση των φορέων τουρισμού στο Επιμελητήριο

Στις 24 Ιανουαρίου ύστερα από πρωτοβουλία του Επιμελητηρίου και του Γενικού Γραμματέα κ. Χρήστου Καμπανού έγινε συνάντηση στην αίθουσα του Επιμελητηρίου με θέμα την πρόωρη έναρξη της τουριστικής σεζόν 2018.

Τη συνάντηση παρακολούθησε ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κος Σταύρος Σπαθής, ο Α’ Αντιπρόεδρος Κος Ανδρέας Παντελιός και όλοι οι φορείς και τα σωματεία που έχουν σχέση με τον τουρισμό.

Το θέμα που τέθηκε αρχικά ήταν εάν οι τουρίστες που θα επισκεφτούν το νησί μας, στο τέλος του Μαρτίου και στις αρχές του Απριλίου, θα έχουν την εξυπηρέτηση και τη φιλοξενία που τους αρμόζει , αφού τα καταστήματα της εστίασης, τα καφέ και τα μίνι μάρκετ δεν θα είναι ανοιχτα στις περισσότερες περιοχές και ειδικά στις πιο απομακρυσμένες.

Ένα άλλο θέμα που τέθηκε ήταν εάν τα σπήλαια, οι αρχαιολογικοί χώροι, οι δρόμοι και οι παραλίες θα είναι έτοιμοι, καθαροί και επισκέψιμοι.

Τέλος συζητήθηκε το θέμα της ετοιμότητας του ΚΤΕΛ για δρομολόγια από το αεροδρόμιο προς το Αργοστόλι και τα τουριστικά χωριά.

Αποφασίστηκε:

Α) Μέσα στον Φεβρουάριο κλιμάκιο του Επιμελητηρίου με επικεφαλής τον κ. Καμπανό, αλλά και της Ένωσης Ξενοδόχων, με επικεφαλής τον κ. Τιμοθεάτο, από κοινού θα επισκεφτούν τις πιο απομακρυσμένες περιοχές (Φισκάρδο ,Σκάλα , Πόρος κ.λ.π) για να γίνει έρευνα και καταγραφή των ολοχρονικών επιχειρήσεων που λειτουργούν στις περιοχές αυτές.

Β) Να γίνει συνάντηση με τους αρμόδιους φορείς όπως η Περιφέρεια και ο Δήμος προκειμένου να βρεθούν λύσεις στα προβλήματα που υπάγονται στην αρμοδιότητά τους.

Γ) Να δημιουργηθεί ένα έντυπο με τις ανάλογες πληροφορίες που θα διανέμεται στο αεροδρόμιο στους πρώιμους τουρίστες .
Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου του δικτυακού τόπου και των υπηρεσιών που προσφέρονται σε αυτό, χωρίς την προηγούμενη άδειά εκπροσώπου της Ιστοσελίδας (portoni.gr). Δείτε τους Όρους Χρήσεις