Κίνημα Ενσυνείδητης Κατανάλωσης: Ανοικτή συνάντηση διαλόγου με τίτλο : «Πλαστικός ωκεανός»

Το Κίνημα Ενσυνείδητης Κατανάλωσης, η Πολιτιστική Εστία Κεφαλονιάς και η Plastic Free Greece σας προσκαλούν σε μία ανοικτή συνάντηση διαλόγου με τίτλο :


«Πλαστικός ωκεανός»
-Στο Bee’s Knees The Bar
-Τη Δευτέρα 29 Γενάρη και ώρα 7.00 μ.μ.


«8 εκατομμύρια τόνοι πλαστικών απορριμμάτων καταλήγουν κάθε χρόνο στις θάλασσες και τους ωκεανούς. Το 2016 στην Ελλάδα, οι καταναλωτές χρησιμοποίησαν συνολικά 4,3 δισ. πλαστικές σακούλες.* Αυτό αντιστοιχεί σε περίπου 400 σακούλες για κάθε άνδρα, γυναίκα και παιδί. Aπό αυτές τις 400 πλαστικές σακούλες, οι 270 είναι μιας χρήσης από σούπερ μάρκετ.* Ένα πολύ μικρό ποσοστό (1% ή 4 σακούλες) από αυτές ανακυκλώνεται.*.»
(Το κείμενο είναι από την κεντρική σελίδα της Plastic Free Greece, www.plasticfreegreece.org, ενώ τα στοιχεία αντλούνται από το Ινστιτούτο Έρευνας Λιανεμπορίου Καταναλωτικών Αγαθών [ΙΕΛΚΑ])

Σας προσκαλούμε σε μία ακόμη ανοιχτή μας προσπάθεια, που αυτήν τη φορά πραγματεύεται την πλαστική ρύπανση των θαλασσών, και που έρχεται σε συνέχεια των εθελοντικών καθαρισμών που προκαλέσαμε σε διάφορα σημεία της πόλης μας.

Στην εκδήλωσή μας θα προβληθούν δύο διεθνώς αναγνωρισμένα ντοκιμαντέρ μικρού μήκους με ελληνικούς υπότιτλους, πρόκειται για το «A plastic ocean» και το «Straws», ενώ θα ακούσουμε ενδιαφέρουσες και χρήσιμες πληροφορίες από τον Κωσταντίνο Πρέντζα, Ηλεκτρολόγο Μηχανικό και Επιθεωρητή για τις Γαλάζιες Σημαίες .

Όπως κάθε φορά, θα έχουμε και χρόνο για σύντομες παρεμβάσεις από το κοινό. Την εκδήλωσή μας τιμά και αναβαθμίζει με τη μουσική παρουσία της η Μαρία Δήμα με τη φωνή και την κιθάρα της.

Στο τέλος της εκδήλωσης θα προσφερθούν δωρεάν επαναχρησιμοποιούμενες τσάντες προσφορά από τα καταστήματα “ΑΒ FOOD MARKET”.

Σας περιμένουμε όλους!
Είσοδος ελεύθερη
Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου του δικτυακού τόπου και των υπηρεσιών που προσφέρονται σε αυτό, χωρίς την προηγούμενη άδειά εκπροσώπου της Ιστοσελίδας (portoni.gr). Δείτε τους Όρους Χρήσεις