Σύσκεψη στο Επιμελητήριο για τον τουρισμό

Πραγματοποιήθηκε σήμερα το μεσημέρι στο Επιμελητήριο η σύσκεψη που διοργάνωσαν το τοπικό Επιμελητήριο και ο Γραμματέας του Χρήστος Καμπανός με εκπροσώπους των φορέων του τουρισμού  που εμπλέκονται με την φιλοξενία, υποδοχή και παροχή υπηρεσιών στους τουρίστες.

Αντικείμενο της συζήτησης ήταν η καλύτερη προετοιμασία όλων αυτών των φορέων ενόψει της νέας τουριστικής σεζόν από την αρχή της, δηλαδή από τον Μάρτιο του 2018 και πως αυτό θα καταστεί εφικτό.

Ακούστηκαν πολλές απόψεις και προτάσεις και μένει βέβαια να δούμε τι από όλα αυτά θα υλοποιηθεί στην πράξη.

Υπήρξαν βέβαια και αρκετοί που βρήκαν την ευκαιρία να επιτεθούν στον Δήμο κατηγορώντας τον για όλα σχεδόν τα στραβά που υφίστανται.

Διαβάστε ορισμένα από τα αιτήματα:

  • Καθαρά , νοικοκυρεμένα χωριά ιδιαίτερα όταν γίνονται οικοδομικές εργασίες
  • Δρόμοι χωρίς λακκούβες
  • Λειτουργία παραλιών
  • Λειτουργία Μελισσάνης , Δρογκαράτης, Κάστρων Αγίου Γεωργίου και Ασσου.
  • Ανοικτά mini market στα τουριστικά χωριά
  • Ανοικτά εστιατόρια στα τουριστικά χωριά
  • Φωτισμένες επιχειρήσεις τη νύχτα και ας μη λειτουργούν
  • Συγκοινωνιακή σύνδεση του ΚΤΕΛ με τα τουριστικά χωριά και το Αεροδρόμιο.
  • Θα μπορέσουμε να προσφέρουμε υπηρεσίες τον Μάρτη μόνο αν συνεργαστούν μαζί με τους επιχειρηματίες ο Δήμος, η Περιφέρεια και η ΔΕΥΑΚ.

Στο ρεζουμέ της συζήτησης συμφώνησαν να… ξαναβρεθούν μέσα στον Φεβρουάριο ενώ το Επιμελητήριο θα ξεκινήσει επαφές με όλους όσοι θα έχουν ανοικτές τις επιχειρήσεις τους τον Μάρτιο σε όλα τα Δημοτικά Διαμερίσματα παρουσία των Αντιδημάρχων και των Παρέδρων.

Επίσης αντιπροσωπεία των φορέων θα αναζητήσει συνάντηση τόσο με τον Δήμο όσο και με την Περιφέρεια προκειμένου να πιέσουν ώστε να υλοποιηθούν τα αιτήματά τους

Αίσθηση πάντως προκάλεσε η τοποθέτηση του ιδιοκτήτη του BAROQUE και μέλους της ΚΕΔΗΚΕ Άκη Κατσαμπίρη που κινήθηκε σε διαφορετικό κλίμα από πολλούς λέγοντας ότι «θα πρέπει να σταματήσουμε να βλέπουμε τον τουρίστα σαν πορτοφόλι και να κοιτάξουμε να ανεβάσουμε επίπεδο τις δουλειές μας προσφέροντας πολύ καλύτερες υπηρεσίες»
Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου του δικτυακού τόπου και των υπηρεσιών που προσφέρονται σε αυτό, χωρίς την προηγούμενη άδειά εκπροσώπου της Ιστοσελίδας (portoni.gr). Δείτε τους Όρους Χρήσεις