“Ανατέλει το άστρο” του Ηλία Κουρκουμέλη, “δύει το άστρο” του Σαμούρη

Βίους αντιστρόφως ανάλογους διάγουν οι μεταξύ τους συνάδελφοι Ηλίας Κουρκουμέλης και Σπύρος Σαμούρης. Και οι δύο ως αυτοκινητιστές απέκτησαν ευρύ κύκλο γνωριμιών, ανέπτυξαν πολιτική δράση και τιμήθηκαν με την εκλογική εμπιστοσύνη σημαντικού τμήματος ψηφοφόρων.

Μέχρι εδώ είναι τα κοινά τους. Την ώρα όμως που ο Ηλίας Κουρκουμέλης “απογειώνεται” πολιτικά αφού εκτός από πετυχημένος Αντιδήμαρχος Λειβαθούς αναλαμβάνει και άλλα σημαντικά πόστα στο Δήμο, αντίθετα ο Σπύρος Σαμούρης ακολουθεί φθίνουσα πολιτική πορεία καθώς σε κάθε εκλογική αναμέτρηση χάνει ψήφους ενώ την τελευταία φορά ο συνδυασμός στον οποίο μετείχε δεν μπήκε καν στο β΄γύρο, αφήνοντας το Σπύρο με το ανεκπλήρωτο όνειρο της “μεγάλης επιστροφής”.

Εσχάτως ο Σαμούρης “τρίβεται” στην παράταξη του Θεόφιλου μήπως και αποτελέσει αυτή το εκλογικό του καταφύγιο και το πιο πιθανό είναι ο Μιχαλάτος, δείχνοντας μεγαλοψυχία, να τον “μαζέψει”. Πάντως ο Ηλίας Κουρκουμέλης, καθότι σε ανθρώπινο επίπεδο φίλος από παλιά του Σαμούρη, δεν είναι ευχαριστημένος από την πολιτική πτώση του Σπύρου και συνηθίζει να λέει στην παρέα του: “Έκανε το κύκλο του αλλά δεν μπορεί να καταλάβει ότι πλέον αποτελεί παρελθόν. Κρίμα γιατί είναι καλό παιδί και δεν του αξίζει να τρέχει πίσω από την ουρά της παλιάς του εκλογικής επιτυχίας”
Απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου του δικτυακού τόπου και των υπηρεσιών που προσφέρονται σε αυτό, χωρίς την προηγούμενη άδειά εκπροσώπου της Ιστοσελίδας (portoni.gr). Δείτε τους Όρους Χρήσεις